6 C
Sisak
Srijeda, 27 listopada, 2021

Oporba o prvih šest mjeseci 2. mandata gradonačelnice

- Marketing-spot_imgspot_img

U uvjerenju kako ne mogu svoje prijedloge i primjedbe na rad aktualne gradske vlasti iznijeti na sjednicama sisačkog Gradskog vijeća, predstavnici oporbenog Kluba vijećnika HDZ – HSLS – HSP AS – HKS u četvrtak su održali konferenciju za novinare o radu gradonačelnice Kristine Ikić Baniček i Gradskog vijeća u prvih šest mjeseci novoga mandata i ustvrdili da je grad u ozbiljnim financijskim problemima – izvještava agencija Hina.

Predsjednik Kluba vijećnika Darko Žak rekao je da je na četiri održane sjednice vijeća, na aktualnom satu oporba teško dolazila do riječi, a kada i jest, na svoja pitanja i prijedloge nije dobila konkretne odgovore. Tako, rekao je, još nema odgovora na pitanje o poskupljenju radova na sisačkoj Ledenoj dvorani, čija se cijena s planiranih 5 milijuna popela na navodnih 40 milijuna kuna, a vjerojatno će, rekao je, još rasti.

“Imamo potvrde kako je Grad Sisak 9. i 10. listopada prošle godine bio u blokadi, kasnile su plaće zaposlenima. Na naše pitanje gradonačelnica je odgovorila da lažemo, a imali smo dokaz u rukama. Posebno zabrinjava što danas nema evidencije o blokadi, kako bi se tome zameo trag. Očito je Grad u ozbiljnim financijskim problemima. Zbog toga je nužno odustajanje od ranije planiranih projekata “, rekao je Žak.

Čelnik gradskog HSLS-a Darjan Vlahov je upozorio kako se Grad Sisak svojim projektima ne prijavljuje na dostupne natječaje fondova EU, već ih ostvaruje nepovoljnim kreditnim zaduženjima. Pitao je tko će vraćati te kredite u sljedećem mandatnom razdoblju.

Čelnica sisačkog HSP AS-a Vlatka Vukelić je rekla kako još nisu potpisani kolektivni ugovori s gradskim ustanovama, gradskim trgovačkim društvima i zaposlenima u gradskoj upravi. Prema tvrdnji sindikalne povjerenice, kako je dodala, pregovori još nisu ni počeli, nakon što su prije tri godine prekinuti od strane poslodavca bez obrazloženja. A zadnjih godina su plaće zaposlenih u Gradu Sisku, nastavila je Vukelić, više puta smanjivane.

Predstavnici oporbe su zamjerili gradonačelnici Kristini Ikić Baniček što se Grad nije uključio u akciju kupovne uređaja za magnetnu rezonancu u sisačkoj Općoj bolnici, te što nije reagirala na odluku o prestanku rada vitalnog postrojenja u Rafineriji nafte Sisak.

Zadnje novosti
- Marketing -spot_img
Ostale novosti