Naslovnica Vijesti Sisak Uručene nagrade Zaklade Iskra za nadarenu djecu Sisačko-moslavačke županije

Uručene nagrade Zaklade Iskra za nadarenu djecu Sisačko-moslavačke županije

Župan Ivo Žinić i njegovi zamjenici Roman Rosavec i Ivan Celjak su u srijedu, 24. siječnja 2018. godine, u prostoru Srednje škole Viktorovac u Sisku uručiti dobitnicima nagrade Zaklade Iskra za nadarenu djecu Sisačko-moslavačke županije.

Zaklada Iskra za nadarenu djecu Sisačko-moslavačke županije osnovana je prije točno 10 godina. Sisačko-moslavačka županija na taj je način željela pokazati da posebno cijeni i nagrađuje one najbolje, najtalentiranije i najangažiranije učenike te im dodjelom nagrade pružiti dodatni motiv za rad. Upravo nekoliko stotina Iskrinih nagrađenih učenika budućnost su Sisačko-moslavačke županije i svi se možemo nadati da će kada završe svoje visoko obrazovanje privatni i poslovni život nastaviti u svojoj županiji.
Ove godine Zaklada Iskra dodjeljuje 34 nagrade i to od ove godine u 4 kategorije: društveno–humanističko područje (5), prirodoslovno-matematičko i tehničko područje (13), glazbeno – umjetničko (7) te područje sport(3). Iza nagrađenih mnogo je uspješnih ocjena, natjecanja, pohvalnica i diploma. Godišnja nagrada sastoji se od priznanja i novčane potpore.

Pojedinačni iznos godišnje nagrade Zaklade Iskra je 5 000 kuna. Nastavljen je trend rasta broja nagrada, ove godine ih je uručeno 34 za postignuća nadarenih mladih ljudi s područja SMŽ na najrazličitijim područjima, od informatike i tehnike, do glazbe i sporta. Župan Ivo Žinić je, čestitajući nagrađenima, pozvao sve te mlade talente da uz znanje i vještine njeguju i domoljublje, te da svoje sposobnosti razviju i realiziraju u svojoj domovini.

„Povećali smo ponovo broj nagrađenih, ove godine na 34 zahvaljujući i donatorima Zaklade. Raduje me što je veći dio iz prirodoslovno matematičkog područja, od kojih se očekuje da u dogledno vrijeme postanu vrhunski stručnjaci. Kao i drugi nagrađeni.“ – istaknuo je prilikom dodjele nagrada sisačko-moslavački župan Ivo Žinić.

Komentirajte