4 C
Sisak
Petak, 19 travnja, 2024

Udruga osoba s invaliditetom dobila trkača kolica

Datum:

Marketing

Udruzi osoba s invaliditetom Sisačko moslavačke županije, predstavnici Sisačke divlje trkačke lige na Ciglarskoj grabi uručili su dvoje trkačih kolica za  osobe s invaliditetom. Sredstva za kupnju kolica prikupljena su u humanitarnoj akciji “Trčanje bez ograničenja” koja je u rujnu prošle godine održana na Ciglarskoj grabi, a u kojoj je sudjelovalo nekoliko stotina Sisčana.

Na inicijativu građana – zaljubljenika u trčanje koji su okupljeni u Sisačku divlju trkačku ligu Udruga osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije bila je organizator humanitarne akcije „Trčanje bez ograničenja“ koja je održana u petak i subotu, 29. i 30. rujna 2017. kod Ciglarske grabe u Sisku.

Cilj humanitarne akcije bio je prikupiti sredstva za kupnju trkačkih kolica za osobe s invaliditetom, odnosno multifunkcionalnih kolica koje će se koristiti i u rekreativnom trčanju i u vožnji biciklom. Akcija je ujedinila gotovo sve sportaše i potaknula mnoge rekreativce da im se pridruže u trčanju i prikupljanju sredstava za kolica. Tog je vikenda na Ciglarskoj grabi u Sisku trčalo nekoliko stotina ljudi koje su istrčali više od 2.000 kilometara i sakupili 16.800 kuna, dovoljno za jedna kolica, dok se ostatak sredstava skupljao do kraja listopada izravnom uplatom donacija na posebno otvoren račun za humanitarnu akciju.

„Za 31.106,25 kn Udruga je kupila kolica x-ROVER M sa zaštitom od kiše i x-ROVER L sa zaštitom od kiše i ciklo-setom. Kupljena kolica bit će na usluzi svim članovima Udruge te roditeljima djece s teškoćama u razvoju kako bi i njih mogli uključiti u rekreativne aktivnosti. Humanitarna akcija pridonijela je stvaranju pristupačnog i poticajnog okruženja u kojem osobe s invaliditetom žive jer njihova mobilnost, uz pristupačnost, predstavlja osnovni preduvjet za provođenje svih aktivnosti njihovog svakodnevnog življenja i uključivanja u život zajednice.“ – kažu u Udruzi.

Možda vas zanima...

Od listopada se uspješno provodi program „Caritas za djecu i obitelj“

Caritas Sisačke biskupije od listopada 2023. godine uspješno provodi...

U Sisku, kao i prije 4 godine, težak poraz SDP-a i Kristine Ikić Baniček

Gledajući rezultate izbora za Sabor, održane u nedjelju, 17....

Privremeni rezultati izbora u RH, 7. izbornoj i Sisku – HDZ 61, SDP 42 mandata

Prema privremenim rezultatima izbora HDZ je dobio najviše mandata,...

Novi obrazovno-sportski centar u Sisku

Župan Ivan Celjak danas je predstavio projekt Sisačko-moslavačke županije,...