Naslovnica Vijesti Sisak Za ovogodišnji Smaragdni eco film festival prijavljeno je čak 1290 filmova

Za ovogodišnji Smaragdni eco film festival prijavljeno je čak 1290 filmova

Za ovogodišnji Smaragdni eco film festival prijavljeno je nevjerojatnih 1290 filmova što je neusporedivo više od uobičajenih 50-ak na prethodnih deset festivala. Organizatori ističu kako je tome povećanju “kumovala” moderna tehnologija.

“Povećanje je to zahvaljujući online servisu FilmFreeway, koji je omogućio da poziv SEFF-a za prijavu filmova dođe do zajednice filmaša u svakom kutku svijeta. Najviše filmova stiglo je iz Irana, Indije i SAD-a. Slijede ih Italija, Španjolska i Brazil. Stvarno se možemo pohvaliti velikim brojem filmova iz cijelog svijeta. Egipat, bangladeš, Mianmar, Bahrein, Nepal, Uganda samo su neke od zemalja iz kojih su stigle prijave” – rekao je direktor festivala Daniel Pavlić.

Do 15. veljače bit će odabrani filmovi koji ulaze u selekciju, nakon čega će devetoročlani žiri, sačinjen od direktora filmskih festivala iz cijelog svijeta, odabrati najbolje u tri kategorije – kratkometražni, dugometražni i animirani.

Festival, koji se održava u lipnju, zadržava dosadašnju koncepciju, ali mijenja lokaciju i odlazi u Liku, gdje će proći nekoliko gradova s velikom završnicom u Gospiću.

I dalje se radi o filmovima ekološke tematike s ciljem buđenja ekološke svijesti publike.

Komentirajte