Naslovnica Vijesti Sisak Vrhovni sud odlučio o žalbama USKOK-a u slučaju bivše županice

Vrhovni sud odlučio o žalbama USKOK-a u slučaju bivše županice

Vrhovni sud usvojio je žalbu USKOK-a, a zaključio je i da je zahtjev za zaštitu zakonitosti koji je glavni državni odvjetnik RH podnio u slučaju Marine Lovrić Merzel osnovan. piše Večernji list. 

Time je uklonjena prepreka za početak suđenja bivšoj županici Sisačko-moslavačke županije.

Riječ je o slučaju u kojem je bivša Sisačko-moslavačka županica optužena da je od poduzetnika Željka Žužića primila mito. Žužić je dijelo priznao te se odlučio nagoditi s USKOK-om, a prema nagodbi trebao je biti osuđen na uvjetnu kaznu od godinu dana zatvora, uz rok kušnje od 4 godine te je trebao vratiti novac.

No, takvu nagodbu nije prihvatio Ivan Turudić , predsjednik Sudskog vijeća koje je o tome odlučilo smatrajući da nagodba nije u skladu s kaznom koja je propisana zakonom. Osim toga, Turudić je iz sudskog spisa izdvojio Žužićeve iskaze, smatrajući da oni više ne mogu biti korišteni tijekom sudskog postupka.

Na objave te odluke USKOK se žalio, a sad je Vrhovni sud odlučio da se Žužićevi zapisnici trebaju vratiti u spis, navodeći da je niži sud pogrešno zaključio.

Isto tako, Vrhovni sud uvažio je da je zahtjev za zaštitu zakonitosti tužiteljstva osnovan pa će se o prihvaćanju ili neprihvaćanju Žužićeve nagodbe odlučivati ponovno. Više o odluci možete pročitati na stranicama Vrhovnog suda.

Komentirajte