Naslovnica Vijesti Sisak Sisački MOST o šest mjeseci mandata

Sisački MOST o šest mjeseci mandata

Nitko od nas nije politički profesionalac, okupili smo se u Most nezavisnih lista sa zajedničkim ciljem da građanima Siska bude bolje. Rekao je ovo Predrag Sekulić, vijećnik u Gradskom vijeću Grada Siska na tiskovnoj konferenciji održanoj kako bi javnosti predstavili rezultate svoga rada u Gradskom vijeću u šest mjeseci mandata.

Šest mjeseci suradnje, ističe Predrag Sekulić, moglo bi se ocijeniti zadovoljavajućim: ”Ukoliko bismo davali ocjenu suradnje, svakako bi ona bila pozitivna. Rekao bih da smo zadovoljni ili djelomično zadovoljni. Naravno, svi se možemo složiti kako uvijek može bolje, ali svaki korak naprijed je – korak naprijed i mi ga cijenimo. Želja i volja postoje, a dinamika provođenja planiranog bi, vjerujem, mogla biti i bolja.”

“A od planiranih točaka koje je MOST naveo kao svojevrsne uvjete suradnje s pobjedničkom koalicijom prilikom potpisivanja Sporazuma, dobar dio je u proteklih šest mjeseci krenuo u realizaciju” – rekla je predsjednice Gradskog vijeća Grada Siska Ivana Krčelić. Izdvojila je zahtjev da se direktori gradskih trgovačkih društava biraju javnim natječajem prema kriterijima stručnosti i iskustva te da se uspostavi racionalniji sustav gradskih ustanova potpunim ili djelomičnim objedinjavanjem, što je također proces koji je već u tijeku i koji bi u prvom kvartalu sljedeće godine već trebao ući u prvu fazu realizacije odabirom najpovoljnijeg modela objedinjavanja.

“Radi se i na uspostavi tima za potporu gospodarstvenicima u suradnji s gradskom tvrtkom Sisak projekti, Županijom i obrtničkim komorama Grada i Županije.
Cilj je stvoriti on-line bazu obrtnika i poduzetnika koja bi bila dostupna na web stranici Grada i na taj način vidljiva potencijalnim investitorima i poslovnim partnerima, ali i samim građanima. A za poduzetnike i obrtnike u planu je formiranje ”aktivnog tima” za savjetodavne, administrativne i slične usluge koji bi im omogućio rješavanje upita u najkraćem mogućem roku. U međuvremenu je održano i nekoliko sastanaka sa Županijom, od koje se očekuje uključivanje u Program ”Sisački poduzetnik” za kojeg su u Proračunu Grada Siska za 2018. godinu povećana sredstva. Među realiziranim idejama je i definiranje izrade Strategije zelene infrastrukture Grada koja potiče korištenje štedljivih tehnologija ali i uključivanje u globalni sustav pristupa informacijama i digitalizaciji te priprema Projekta ranog učenja informatike u svim osnovnim školama u Sisku, koji će se početi provoditi od sljedeće školske godine.” – rekla je Krčelić.

Komentirajte