Naslovnica Sport Ostali sportovi Siščani među velikanima streljaštva

Siščani među velikanima streljaštva

Tihomir Ilijević i Tomislav Perak, članovi Streljačkog kluba HVIDR-a Sisak, nastupili na Trofeju Mladost. Kadeti istog kluba sudjelovali na tradicionalnom turniru Svetog Nikole u Varaždinu.

U subotu, 02.prosinca u Zagrebu je održan 41. Trofej Mladost, međunarodni turnir koji je okupio najbolje iz streljačkog sporta. Između ostalih, nastupio je i posljednji pobjednik Svjetskog KUP-a, Mađar Ištvan Peni, kao i svi hrvatski reprezentativci. U toj iznimno jakoj konkurenciji nastupila su i dva člana sisačkog streljačkog kluba “HVIDR-a SISAK”, iskusni Tihomir Ilijević i Tomislav Perak, koji skuplja iskustva za predstojeća natjecanja. Naime, Perak pretendira na ulazak u reprezentaciju gluhih pa su mu ovakva natjecanja iznimno važna. U ovom slučaju bolji rezultat imao je Ilijević koji je sa 591,4 krugom zauzeo je 46. mjesto. Perak je podlegao atmosferi i imenima protiv kojih se natjecao i pogodio 570,6 krugova što je bilo dovoljno za 53. mjesto.

U nedjelju, 03.12. održan je tradicionalni turnir Svetog Nikole u Varaždinu. Prestižni Turnir za kategoriju kadeta i kadetkinja na kojem se okupljaju natjecatelji iz cijele Hrvatske. ŠSK “HVIDR-a SISAK” imao je mušku i žensku ekipu koje su pokušale pokazati što su naučili na treninzima.
-Iako u odnosu na konkurenciju nismo očekivali neke visoke domete, naša ženska ekipa u sastavu Mirta Ilijević, Tea Ilijević i Sara Vuković osvojile su odlično drugo mjesto ekipno. Najbolja je bila Mirta sa 184 kruga, Tea je pogodila 178 krugova, dok je Sara u svom prvom nastupu pogodila odličnih 162 kruga. – rekao je trener Tihomir Ilijević, zadovoljan s ostvarenim ekipnim rezultatom od 524 kruga.
Muška ekipa je također imala jednog debitanta. Fran Krznarić je uz svoje prvo natjecanje osvojio i posebnu nagradu za najmlađeg natjecatelja. U natjecanju je pogodio 136 krugova, što je za njegovu dob dobar rezultat, pogotovo jer je u početnoj tremi prvim hitcem pogodio nulu. Ni iskusniji mladići nisu briljirali. Tin Vujić je pogodio 172 kruga, a Jakov Ivičinec 166 krugova. Ekipnih 474 kruga bila su dovoljna za 10. mjesto. Prvi puta je trebao nastupiti i Nikša Mesić, ali je zbog bolesti morao propustiti natjecanje.

Komentirajte