Naslovnica Vijesti SMŽ Župa Viduševac proslavila blagdan svog zaštitnika

Župa Viduševac proslavila blagdan svog zaštitnika

U ponedjeljak, 4. prosinca, svečanom sv. misom koju je predslavio kancelar Sisačke biskupije vlč. Janko Lulić u zajedništvu s domaćim župnikom vlč. Marijanom Štinglom i više svećenika: dekanom Goranom Rukavina iz Topuskog, vlč. Ivicom Mađerom iz Gline, vlč. Ivanom Petrovićem iz Bučice, vlč. Draženom Laucom iz Osekova i fra Tomislavom Jurićem iz Gvozda, u župnoj crkvi u Gornjem Viduševcu proslavljen je zaštitnik ove župe sv. Franjo Ksaverski. Obzirom da se ove godine blagdan zaštitnika viduševačke župe poklopio s prvom nedjeljom došašća, slavlje je pomaknuto na slijedeći dan. Nakon trodnevne priprave, na sv. misi u Viduševcu se okupio lijepi broj vjernika, a nazočio je i gradonačelnik grada Gline Stjepan Kostanjević.

U propovijedi se vlč. Lulić osvrnuo na izniman put i misionarsko poslanje sv. Franje Ksaverskog te poziv na svetost upućenu svakom vjerniku. Uz orgulje koje je svirala časna sestra Mirjana Turković, sv. misu su pjesmom uveličale Vidušljanke kojima su se zdušno pridružili i svi vjernici. Kao što to u Viduševcu uvijek biva, misno je slavlje završilo pjesmom „Kraljice anđelska“.

Pozivu župnika Marijana Štingla odazvali su se kolege svećenici te vjernici viduševačke i okolnih župa, a on se svima srdačno zahvalio. Nakon sv. mise bila je prigoda da se svi malo okrijepe i podruže na domjenku priređenom u župnom pastoralnom centru.

Katica Gašljević Tomić

Komentirajte