Naslovnica Vijesti Sisak Za Vukovar – da se ne zaboravi

Za Vukovar – da se ne zaboravi

Šestu godinu za redom Građanska inicijativa „Moj grad Sisak“ organizirala je paljenje lampiona (svijeća) za Vukovar – grad heroja. Unatoč hladnom, vjetrovitom, maglovitom i kišnom vremenu uspjeli su na Starom mostu u Sisku zapaliti lampione u znak podrške i sjećanja Vukovaru, Škabrnji i svim stradalim mjestima i ljudima u Domovinskom ratu. Lampione su nabavili kupnjom iz sredstava članova i uz podršku građana Siska koji su ranije donirali lampione i donosili ih sa sobom na Stari most. S obzirom da je puhao jak vjetar lampione su ove godine palili uz rub zaštitne ograde mosta.

Građanskoj inicijativi „Moj grad Sisak“ ove godine u paljenju lampiona za Vukovar su se priključili učenici Strukovne škole Sisak – 3. razred smjer Građevinski tehničari i 3. razred smjer Rukovoditelji samohodnim građevinskim strojevima predvođeni profesoricama Ivankom Klarić i Radijom Jukić Kovačević. Učenici ove škole palili su lampione i ispred Strukovne škole – točnije na prozorskim daskama i tako sudjelovali u sjećanju na ovaj važan datum hrvatske povijesti.

Iz Građanske inicijative „Moj grad Sisak“ poručuju: Hvala sugrađanima, a osobito učenicima na sudjelovanju u ovoj aktivnosti. Zauvijek Vukovar u srcu.

Komentirajte