Naslovnica Vijesti Sisak Učenici Tehničke škole putuju na praksu u Bolonju

Učenici Tehničke škole putuju na praksu u Bolonju

U sklopu projekta “Stručnom praksom u EU do kompetencija za tržište rada”, 45 učenika sisačke Tehničke škole provest će tri tjedna u talijanskoj Bologni, gdje će u tamošnjim poduzećima kroz tri tjedna odraditi 120 sati stručne prakse.

 Kroz program Erazmus +, za tu je potrebu iz EU fondova odobrena potpora od 112.210 eura, dok će Sisačko-moslavačka županija kao partner izdvojiti još 166.492 kune.

Prva skupina od 20 učenika na put prema Italiji krenut će već
u nedjelju 5. studenoga, dok druga skupina od 25 učenika odlazi 26. studenoga.

“To je već osmi program iz projekta Erasmus + u kojem
sudjeluje ova škola. U proteklih deset godina Tehnička je škola za svoje projekte povukla već 1,5 milijuna eura iz EU fondova.” – rekao je ravnatelj Tehničke škole Sisak Davor Malović.

 U projektu sudjeluju učenici trećih i četvrtih razreda svih zanimanja, a odabrani su na temelju njihova motivacijskog pisma te uspjeha u školi. U cijelosti će im biti plaćen put i boravak u Italiji, a svaki će učenik dobiti i džeparac od 576 eura.

Riječ je o učenicima zanimanja strojarski računalni tehničar, tehničar za električne strojeve s primjenjenim računalstvom, tehničar za elektroniku, tehničar za računalstvo i ekološki tehničar. Uz praksu u tamošnjim tvornicama u programu su im i neki izleti poput onog u tvornicu Ferrari.

Komentirajte