9.2 C
Sisak
Subota, 23 listopada, 2021

Leon Lučev vodi glumačku radionicu u sisačkom Doma za starije i nemoćne osobe

- Marketing-spot_imgspot_img

U ponedjeljak, 23. listopada, u sklopu Festivala Željezara, Leon Lučev vodi svoju glumačku radionicu ARTIKULACIJA PRISUTNOSTI.

Ovaj put radionica je namijenjena isključivo štićenicima Doma za starije i nemoćne osobe u Sisku, a počinej u 15 sati.

Radionica Artikulacija prisutnosti pod vodstvom Leona Lučeva je zapravo, kako Leon kaže, jednostavna glumačka vježba koja se sastoji u tome da je pojedinac izložen pred okupljenom grupom ljudi s kojima neverbalno dijeli svoje osjećaje i misli.

Grupa pojedincu, zajedno s Leonom, pomaže integrirati ono što tijekom njegove izloženosti izađe na površinu, ono s čime se inače, sam, teško suočava. Ponekad rad pojedinca odvede u ples, igru, ili vrtlog emocija, ponekad se odigra scena, ponekad Leon uvede još sudionika, ali gotovo uvijek na kraju vježbe pojedinac stoji pred grupom bez straha, srama, bez nelagode, u miru sa svime što osjeća i misli.

Najveća blagodat ove radionice je spoznaja da sve ono što se podiglo iz dubine smije biti, bez da to označimo kao dobro ili loše, kao i spremnost da sve to prihvatimo i da zagrlimo svoju ogoljenost.

Svaka radionica je različita onoliko koliko je drugačija okupljena grupa, zato svaka radionica pruža novo iskustvo, vodi nas na jedinstveno putovanje suočavanja s našom savršenošću koja je, zapravo, oduvijek tu u nama samima.

Iako je riječ o glumačkoj vježbi, za radionicu nije potrebno glumačko predznanje.

Zadnje novosti
- Marketing -spot_img
Ostale novosti