Naslovnica Vijesti Kultura U tjednu pred nama tri kazališta stižu na sisački Prolog

U tjednu pred nama tri kazališta stižu na sisački Prolog

U tjednu pred nama na 10. Festivalu regionalnih kazališta Prolog gostuju tri kazališta – Hrvatsko narodno kazalište Zadar s predstavom „Ostavljam te“ (23.10.), PlayDrama Split s predstavom „Zbunjoza“(24.10.) i Tragači s predstavom „Mastor Jura“(26.10.). Navedene predstave se održavaju u Kazalištu 21 s početkom u 20 sati.

Ponedjeljak, 23.10.2017. / 20 sati / Kazalište 21

HNK Zadar – Ostavljam te

Predstava ˝Ostavljam te˝ u režiji Matjaža Latina intimna priča je o dvoje ljudi, o odnosu muškarca i žene koji su braku već 30 godina, a počinje rečenicom iz naslova: ”Ostavljam te!”. Te se riječi nastavljaju provlačiti kroz opsesivnu igru ovog bračnog para. U predstavi zapravo pratimo svojevrsnu inventuru njihovog odnosa koja se u jednom trenutku pretvara u reality show u kojem nastupaju bračni par, voditeljica, bračni savjetnik i glazbenici. Igraju Jasna Ančić, Alen Liverić, Žana Bumber, Ivan Ivić i Jadran Dučić Ćićo.

Utorak, 24.10.2017. / 20 sati / Kazalište 21

PlayDrama Split – Zbunjoza

“Zbunjoza” je komedija o hirovitosti stvarnosti, vlastitog identiteta i samog kazališta. Niz transformacija na pozornici događa se na potpuno neočekivan način i donose pred nas ljude koji grčevito žele uspostaviti životnu ravnotežu i sigurnost u stalno promjenjivoj i raspadajućoj stvarnosti. No okliznuti će se sa svakim identitetom kojeg preuzmu. Režiju potpisuje Ivan Plazibat a igraju Nikša Arčanin, Bojan Brajčić, Sara Ivelić i Ana Maraija Veselčić.

Četvrtak, 26.10.2017. / 20 sati / Kazalište 21

Tragači – Majstor Jura

Iza imena „Majstor Jura“ krije se djevojka koja je došla u Zagreb studirati komparativnu književnost i filozofiju. Spletom čudnovatih okolnosti, od fakulteta je odustala i počela zarađivati za život renovirajući stanove. Ono što vlasnici tih stanova ne znaju jest da Jura tijekom renovacije u njima i živi. Dok gleta zidove, na youtubeu sluša motivacijske filmove i vježba klaunske točke kako bi razveselila ljude oko sebe. Režiju potpisuje Jelena Hadži Manev a glumi Marijana Matoković.

Komentirajte