15 C
Sisak
Petak, 19 travnja, 2024

Trener Z. Buinac ponudio ostavku, IO Segeste odbio ju prihvatiti

Datum:

Marketing

Nakon lošeg starta u prvenstvu i posljednjeg teškog poraza (10:1 od NK Maksimir), trener seniorske momčadi Zoran Buinac stavio je Izvršnom odboru kluba svoj mandat na raspolaganje. Ostavka nije prihvaćena. Prvenstvo za crveno-bijele nastavlja se ovog vikenda (u subotu, 9. rujna) domaćinstvom Opatiji. Utakmica na Gradskom stadionu Sisak ima početak u 17 sati, ulaznica je 20 kn. Inače, HNK Segesta je u prodaju pustio i godišnje ulaznice po 200 kn (tribine) i 800 kuna (loža), a kroz cijelu sezonu djeca, žene i umirovljenici imaju besplatan ulaz.

Nedugo nakon potopa na stadionu Oboj, gdje je ovog ponedjeljka Stara dama gostovala protiv Maksimira i unatoč početnom vodstvu doživjela poraz od 10:1, stigla je reakcija stručnog stožera. Trener Zoran Buinac na stol je stavio mandat na raspolaganje. Čelništvu kluba obratio se dopisom u kojem je pojasnio razloge svoje odluke.

Dopis trenera Zorana Buinca vodstvu HNK Segesta:
“Poštovani,
Trenerom seniorske momčadi HNK Segesta postao sam prije 10-ak dana.
U prvenstvo smo ušli nekoliko dana nakon toga bez ijednog odrađenog treninga. Svi znamo da smo u svlačionici zatekli 5 seniora koji imaju pravo nastupa, te smo uz pomoć 4 kadeta i 7 juniora krenuli u Vrbovec na utakmicu prvog kola 3. Lige Središte.
U međuvremenu uspjeli smo dovesti nekoliko seniora koji su bili slobodni i voljni doći u klub. U prva 3 kola participiralo je 11 različitih igrača omladinskog pogona, te određeni broj seniora koji su stekli pravo nastupa. Izgubili smo sve 3 utakmice početka sezone.
Svjestan sam da je momčad totalno nespremna, kako u fizičkom tako i u taktičkom smislu. Mislim da u ovom trenutku trebamo minimalno 7-8 igrača koji bi bili ciljana pojačanja kako bi mogli konkurentno i ravnopravno igrati protiv svih suparnika u ligi.
Međutim, kako zadnji poraz od NK Maksimira rezultatom 10:1 nikako nije „normalan“ nogometni rezultat, i bez obzira na gore navedene probleme i deficite, osjetio sam potrebu obratiti se članovima Izvršnog odbora kluba.
Po meni, prvi dio ove sezone bit će jako težak, turbulentan, prvenstveno zbog specifičnosti situacije u kojoj se klub nalazi, tako da nisam siguran da li smo svi spremni na kompromise i realnost prihvaćanja ovako velikih poraza.
Moram naglasiti kako sam ponosan na hrabrost i trud naše djece iz omladinskog pogona koji su se srčano borili sa ponekad duplo starijim i iskusnijim protivnicima, te im se ovim putem zahvaljujem na spomenutom angažmanu. Isto tako zahvaljujem se i kolegi treneru Jankoviću koji je cijelo vrijeme bio od jako velike pomoći.
Gledajući realno na sadašnju situaciju, mislim da je moralno nakon ovako teškog i stresnog poraza od 10:1 staviti svoj trenerski mandat Vama na raspolaganje.”
U Sisku, 6.9.2017. trener Zoran Buinac

Ubrzo nakon ovog dopisa trenera Buinca vodstvu kluba sastali su se članovi Izvršnog odbora HNK Segesta i donijeli jednoglasnu odluku da trener seniorske momčadi Zoran Buinac nastavlja svoj rad i ima apsolutno punu podršku uprave kluba.

Izvršni odbor zaključio je da su loši rezultati s početka sezone odraz drugih situacija i okolnosti koje su zadesile klub u kratkom vremenskom periodu te da oni nipošto nisu posljedica lošeg rada trenera niti njegovih pomoćnika. Štoviše, IO Segeste smatra da je trener Zoran Buinac uvelike pridonio stabilizaciji kluba kroz oživljavanje igračkog kadra i njegovog oplemenjivanja te se očekuje da će to činiti i ubuduće.

Izvršni odbor HNK Segesta donio je još neke zaključke, a rezime je slijedeći:

“S obzirom kako je došlo u pitanje postojanje najstarijeg hrvatskog kluba, a kako Segesta mora biti iznad svih privatnih interesa, uložili smo ogroman trud da sačuvamo njenu opstojnost i da naša djeca (njih oko 280) i dalje treniraju i igraju regionalni nogomet. Da bi u tome uspjeli pomogli su nam sponzori i donatori koji su prepoznali ovu inicijativu te nam pomogli u rješavanju dugova koji bi nas spriječili da se uopće možemo natjecati. Konkretno, misli se na plaćanje dijela duga sucima i ukidanju suspenzije od strane sudačke organizacije.
Povratne reakcije navijača i simpatizera kluba su izrazito pozitivne, a dokaz za to su znatan broj prodanih godišnjih ulaznica kako za tribinu tako i za ložu.
Nadalje, iz dana u dan dobivamo sve veću podršku i javljanja poduzeća i obrtnika sa željom da se pomogne klubu bilo u financijskom ili organizacijskom smislu.
Uprava kluba se ovim putem još jednom zahvaljuje svima na tome, bilo da su to riječi podrške ili financijska pomoć.
Nastavno na to, pozivamo i sve ostale potencijalne donatore i sve koji su zainteresirani za zajedničku suradnju da se jave i na taj način doprinesu stabilnom i transparentnom funkcioniranju najstarijeg hrvatskog nogometnog kluba.” – stoji na Facebook stranici HNK Segesta.

(izvor i foto: Facebook HNK Segesta)

Možda vas zanima...

RUKOMET: Momčad U13 slavila protiv aktualnog prvaka države

Ovog je vikenda, u 4.kolu Lige za prvaka, momčad...

Rezultati 1. i 2. županijske nogometne lige

ŽNL - rezultati 19. kola Kolo Datum/vrijeme Mjesto Utakmica Rezultat Status   19 14.04.2024 17:00 Voloder NK Voloder -...

Uspješan nastup kickboxera sisačke Croatie na Prvenstvu Hrvatske u Zadru

U subotu, 6. travnja 2024. god., u sportskoj dvorani...

RUKOMET: U Sisak u subotu stiže ekipa Vidovca

23. kolo 1.HRL sjever u Sisak dovodi neugodnog protivnika,...