9.2 C
Sisak
Subota, 23 listopada, 2021

Pomoć za devetogodišnjeg teško bolesnog Davida iz Lekenika

- Marketing-spot_imgspot_img

Život piše teške i tužne životne priče, a osobito su potresne one u kojima su bolesna djeca u potrebi za pomoći. Tako nam se je i Građanska inicijativa obratila za pomoć.

Građanska inicijativa „Moj grad Sisak“ udruga je koja se bavi humanitarnim radom – prikupljanjem i pružanjem humanitarne pomoći.

Tijekom srpnja ove godine dobili su poziv za pomoć obitelji Ramljak iz Lekenika kada je gospođa Natalija došla u ured Građanske inicijative u Rimsku ulicu, te joj je tom prigodom predana humanitarna pomoć u hrani i posteljini – u skladu s trenutnim mogućnostima ove nevladine humanitarne udruge. Sada u kolovozu članice Građanske inicijative Jadranka Demonja i Daša Poredoš Lavor posjetile su obitelj u Lekeniku i uvjerile su u opravdanost potrebe za pomoći.

Kako saznajemo od dr. sc. Daše Poredoš Lavor – gospođa Natalija Ramljak samohrana je majka devetogodišnjeg Davida koji boluje od maligne bolesti s posljedičnim višestrukim oštećenjima, onesposobljen je u svim životnim funkcijama i u svim životnim segmentima ovisi o pomoći majke. Majka i sin žive skromno, ali oskudijevaju u mnogočemu. U kući u kojoj žive nema pitke vode. Dok su živjeli na području Grada Zagreba pomoć i podršku dobivali su od udruga „Krugovi“, „Ljubav na djelu“ i drugih, a sada kako su na području Sisačko-moslavačke županije navode kako podršku i razumijevanje dobivaju od Općine Lekenik i načelnika Ivice Perović. No, pomoć je potrebna i iz drugih izvora.

Građanska inicijativa „Moj grad Sisak“ nastavit će pomagati ovoj obitelji, a u dogovoru s gospođom Natalijom upućuje se poziv medijima u lokalnoj zajednici kojim se pozivaju zainteresirani poslovni subjekti i pojedinci da se izravno jave ovoj obitelji, te pomognu na način i u količini kako mogu. Za sviše informacija svi zainteresirani mogu se obratiti izravno majci teško bolesnog devetogodišnjaka gospođi Nataliji na mobitel 095 542 15 13. Samo ništa je malo – sve ostalo dobro je došlo.

Humanitarni rad u zajednici koji provodi Građanska inicijativa „Moj grad Sisak“ za 2017. godinu sufinanciranja je putem projekta „Podrška humanitarnom radu u zajednici“ s 5000 kuna sredstvima Sisačko-moslavačke županije.

Zadnje novosti
- Marketing -spot_img
Ostale novosti