6 C
Sisak
Utorak, 21 ožujka, 2023

Tea Tokić (ŽKK Lovrekice Petrinja) hrvatska JE košarkaška reprezentativka

- Marketing-spot_imgspot_img

ŽKK Lovrekice su ovog lipnja proslavile svoj četvrti rođendan i nedugo nakon toga, na klupski e-mail stigao je najljepši mogući poklon, poziv Tei Tokić za žensku U14 (do četrnaest godina starosti) košarkašku reprezentaciju Hrvatske. Prošlo ljeto je počelo sve s Emanuelom Šimić, koja zbog odlične igre u dresu reprezentacije napušta klub te će se dalje nastaviti igrački razvijati u ŽKK Trešnjevka 2009.

Tea Tokić je u ovoj sezoni igrala za mlađe kadetkinje i kadetkinje Lovrekica te za juniorke KK Siska. Riječ je o izuzetno perspektivnoj igračici koja se zbog svojih crta ličnosti nametnula kroz treninge regije Centar i time osigurala radno ljeto u hrvatskom dresu.
Treba napomenuti da je kompletna ekipa Lovrekica 2003./2004. godišta izuzetno perspektivna, i sama ta činjenica je i Tei uz jaku konkurenciju na treninzima omogućila napredak. Zasluge idu i kompletnom klupskom rukovodstvu na čelu s predsjednicom Kristinom Autischer, tajnicom Francikom Marić te trenerima Tomislavom Milošićem i Ivanom Borasom. Također, zahvale na doprinosu u Teinom razvoju idu i KK Petrinja, KK Sisak, te trenerima iz KK Sisak, u prvom redu treneru Romanu Kozloviću, zatim Domagoju Vasiljeviću, Ivanu Vaniću, Mariju Lađeviću te alfi i omegi sisačke košarke, prof. Ranku Hrsu. Tea JE ove godine proglašena I sportskom nadom SMŽ.

S obzirom da je riječ o izuzetno perspektivnoj generaciji Lovrekica (tu sigurno treba izdvojiti Patriciu Križić, Katarinu Sekulić, Anu Karaulu ,Doru Školneković te Kristinu Šošić), u Klubu ističu kako će upravo će nova sezona biti prilika za nove sportske uspjehe, priznanja i dokazivanja te neke nove pozive igračicama Lovrekica u nacionalni dres.

 

Zadnje novosti
Ostale novosti