5.7 C
Sisak
Subota, 4 prosinca, 2021

Novi uspjesi Siščana na Sportskim igrama mladih

- Marketing-spot_imgspot_img

Državne završnice natjecanja u atletici – utrci na 60 metara i graničaru Sportkih igara mladih održavale su se od 08. do 11. srpnja 2017. godine u Savudriji i u Umagu.

Omar Sejdinović iz Siska osvojio je treće mjesto u utrci na 60 metara za dječake 2006. godište, dok je ekipa Lipe iz OŠ 22. lipnja bila druga u graničaru generacije 2006. godišta.

Od ožujka do svibnja ove godine učenici 105 osnovnih škola iz 14 gradova natjecali se u graničaru i atletici – utrci na 60 metara. Pobjednici kvalifikacijskih turnira, njih 470, djevojčica i dječaka godišta 2006. i 2008., plasirali su se na državne završnice.

Sportske igre mladih pružile su hrvatskim školarcima da provedu četiri nezaboravna dana na moru uz osiguran besplatni prijevoz, smještaj i prehranu, uz nadzor organizatora.

Zamjenik predsjednika Sportskih igara mladih Tihomir Gudić istaknuo je: „Raduje nas da smo i ove godine kroz ova dva sporta okupili više od 10.000 djece. Velika finala atletike i graničara prošla su odlično, djeca iz cijele Hrvatske zajedno su se natjecala, družila i stekla neka nova prijateljstva. Nadamo se da su kućama ponijeli pozitivna iskustva te da će se vrijednosti sporta promicati i dalje kako bi sljedeće godine imali još veći odaziv.“

Glavni koordinator natjecanja pri Sportskim igrama mladih Damir Božinović je rekao: „Zadovoljni smo velikim brojem djece koja su nastupila u finalnim natjecanjima. Poslije malonogometnog turnira koji je najveći, atletika i graničar najviše zanimaju djecu nižih razreda osnovne škole. U organizacijskom smislu svake godine nastojimo ići korak dalje, stepenicu više u svim koordinacijskim aktivnostima kako bi se djeca mogla nesmetano natjecati i družiti na ovom mini sportskom ljetovanju. Ispunili smo očekivanja, čestitamo pobjednicima, ali i svim sudionicima koji su došli do ove razine natjecanja.“

Pobjednici finalnih turnira – državni prvaci, sudjelovat će na Međunarodnom finalu gdje će odmjeriti snage sa djecom iz Bosne i Hercegovine i Srbije u Splitu u kolovozu.

REZULTATI
ATLETIKA – UTRKA NA 60 METARA

Djevojčice 2006.
1. mjesto Mia Wild, Vinkovci
2. mjesto Nika Ban, Pula
3. mjesto Josipa Mikulec, Koprivnica
Dječaci 2006.
1. mjesto Mateo Šegović, Koprivnica
2. mjesto Matej Perić, Požega
3. mjesto Omar Sejdinović, Sisak
Djevojčice 2008.
1. mjesto Lana Knaus, Požega
2. mjesto Nevena Horvat, Osijek
3. mjesto Klara Miljevac, Pazin
Dječaci 2008.
1. mjesto Dorian Čavlek, Prelog
2. mjesto Leon Domika, Mali Lošinj
3. mjesto Fran Soukup, Požega

GRANIČAR
Graničar 2006.
1. mjesto Spring, Prelog
2. mjesto Lipe, Sisak
3. mjesto Mladost, Osijek
4. mjesto Kaštanjerci, Pula

Graničar 2008.
1. mjesto Tituši, Zagreb
2. mjesto Graničari s Velog Vrha, Pula
3. mjesto Super 9, Koprivnica
4. mjesto Lucini lavovi, Slavonski Brod

Rezultate svih utakmica i utrka možete pogledati na www.sportilus.com

Zadnje novosti
- Marketing -spot_img
Ostale novosti