Naslovnica Vijesti Kultura Gradska limena glazba Petrinja pobjednici su 31. susreta hrvatskih puhačkih orkestara

Gradska limena glazba Petrinja pobjednici su 31. susreta hrvatskih puhačkih orkestara

Gradski puhački orkestar Hrvatskih željeznica Varaždin i Gradska limena glazba Petrinja pobjednici su u A i C kategorijama na 31. Susretu hrvatskih puhačkih orkestara koji je održan u Novom Vinodolskom.

Više od 500 glazbenika iz 13 najuspješnijih puhačkih orkestara iz cijele Hrvatske nastupilo je u Domu kulture u Novom Vinodolskom, te na gradskim trgovima u Novom Vinodolskom, Selcu i Crikvenici.

Orkestri sudionici 31. Susreta nastup su izborili stručnom selekcijom na županijskoj razini u okviru 8 županijskih i regionalnih natjecanja te 4 samostalna preslušavanja. Stručno povjerenstvo u sastavu Robert Homen, Vanja Lisjak i Miro Saje odlučili su o nagradama najboljim orkestrima.

U A kategoriji koncertnog programa Srebrnu plaketu su dobili Gradski puhački orkestar Hrvatskih željeznica Varaždin i Gradski puhački orkestar Križevci.

U C kategoriji koncertnog programa Zlatnu plaketu s pohvalom osvojila je Gradska limena glazba Petrinja.

Gradska limena glazba Petrinja izvedbom djela Josipa Magdića „Rapsodia Croatica“ osvojila je i posebnu nagradu Hrvatskog društva skladatelja te nastup na Razglednici kulturno umjetničkog amaterizma 2018.

Zlatne plakate osvojili su Puhački orkestar DVD-a Đurđevac i Gradski puhački orkestar Krapina. Dobitnici Srebrne plakete su Puhački orkestar DVD-a Kašina, Hrvatsko glazbeno društvo „Zrinski“, Donja Kaštela, Gradska glazba Nova Gradiška i Puhački orkestar Čazma. Puhački orkestar Goričan, Puhački orkestar grada Ludbrega i Puhački orkestar DVD-a Petrovina nagrađeni su brončanom plaketom, a Puhački orkestar DVD-a Ogulin pohvalom.

Komentirajte