Naslovnica Izbori Lokalni izbori 2017 Plenković u Sisku i Kutini

Plenković u Sisku i Kutini

Potpora HDZ-ovim kandidatima koji idu u drugi krug lokalnih izbora u nedjelju, 4. lipnja predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića nije izostala ni ovaj puta, jer je u razmaku od samo desetak dana došao u Sisačko-moslavačku županiju, piše Radio Quirinus.

Prvo je u ulozi premijera posjetio kutinsku Petrokemiju i nakon sastanka s Upravom i Nadzornim odborom izjavio da je Vlada našla rješenje za nastavak rada te tvrtke te najavio nastavak aktivnosti u pronalaženju strateškog partnera.

»Vlada je našla rješenje, dogovoren je kredit od 350 milijuna kuna uz odgovarajuća jamstva i na taj način pružili smo mogućnost da kompanija nastavi normalno sa svojom proizvodnjom i generiranjem prihoda«, rekao je Plenković.

Petrokemiju je ocijenio izrazito važnom za Sisačko-moslavačku županiju i Kutinu istaknuvši da se radi o velikom izvozniku.

»Nakon današnjeg razgovora s članovima Uprave i Nadzornog odbora te predstavnicima sindikata, razumijem da je konsenzualan stav svih ljudi koji odgovorno vode kompaniju kako je u interesu 1.600 zaposlenika da je sljedeća faza pronalazak strateškog partnera i dokapitalizacija. Na taj način vjerujemo da bi Petrokemija mogla biti ono što jest, jedan od glavnih hrvatskih izvoznika«, rekao je premijer.

»Proteklih nekoliko mjeseci snimili smo stanje u kompaniji vidjeli kako je to kada dođe trenutak u kojemu ranije obveze praktički mogu onemogućiti daljnje poslovanje. Vlada želi izbjeći takve situacije u budućnosti i stoga želimo da se ubrzaju kontakti vezani uz dokapitalizaciju koja je, ne samo po mišljenju članova Vlade, već i članova Uprave, NO-a i sindikata jedino dugoročno održivo rješenje«, istaknuo je Plenković.

 

Čestitao je kandidatima HDZ-a na uspjehu u Sisačko-moslavačkoj u prvom krugu izbora, a potporu je na motivacijskom skupu u Hotelu Panonija dao HDZ-ovim kandidatima u drugom krugu, Franji Šabanu i Ivi Žiniću te Petrinjcu Mihaelu Juriću.

 

Puno nam znači potpora predsjednika HDZ-a, našeg aktualnog premijera, rekao je kandidat za župana Ivo Žinić

 

Grad Sisak očekuju velike promjene, a potpora Vlade je izuzetno važna, rekao je Franjo Šaban (HDZ), kandidat za gradonačelnika Grada Siska

“Očekujem pobjedu u drugom krugu u Sisku, Petrinji i Kutini u utrci za gradonačelnika i Sisačko-moslavačkoj županiji u utrci za župana. Uvjeren sam da stranka na tom području ima odličan tim te očekujem uspjeh u drugom krugu lokalnih izbora.” – rekao je Plenković.

Na motivacijskom skupu najavljen je još jednom završetak autoceste Zagreb-Sisak do kraja mandata ove Vlade, novi most preko rijeke Odre na ulazu u Sisak te zaključeno kako je ulazak Ive Žinića u drugi krug odličan za kandidate za gradonačelnike i načelnike iz redova HDZ-a, jer će tako biti međusobno još snažniji.

FOTO: Radio Quirinus

Komentirajte