Naslovnica Vijesti Sisak U Tehničkoj školi Sisak predstavljen projekt Drone Team

U Tehničkoj školi Sisak predstavljen projekt Drone Team

U Tehničkoj školi Sisak predstavljen je projekt Drone Team. U sklopu programa Erasmus+, projekt je nastao u suradnji partnera iz četiri države Španjolske, Poljske, Slovenije i Hrvatske.

“Tijekom projekta Drone Team učenici škola partnera, među kojima je i sisačka Tehnička škola usvojit će znanje osnovne i napredne konstrukcije bespilotne letjelice, drona. U projektu sudjeluju nastavnici i učenici četiri strukovne škole te tehnološkog centra iz Španjolske  s ciljem uvođenja novih tehnologija u obrazovanje”, istakao je Davor Malović, ravnatelj Tehnilčke škole Sisak. 

Projekt Drone Team trajat će tri godine tijekom koje će učenički timovi formirani od učenika iz svih škola sastaviti personalizirani dron i morati izvesti programirani let dronom kroz zadane točke puta te izraditi i materijale za učenje i engleski riječnik koji će pratiti terminologiju bespilotnih letilica.

Projekt je dio Erasmus+ programa, sufinanciran sredstvima Europke unije u iznosu od 200.000 eura od kojih će oko 30.000 eura doći Tehničkoj školi Sisak za nabavku opreme. Inače, u ovoj školi su u završnim pripremama za 5. utrku soalrnih automobila SOELA 2017. koja će se održati u Sisku 10. lipnja. Ove godine će svoje solarne automobile predstaviti 20 srednjih škola iz Hrvatske i inozemstva.

Na predstavljenju je bio i župan Ivo Žinić pohvalivši rad Tehničke škole.

Komentirajte