Naslovnica Izbori Lokalni izbori 2017 Slobodna Hrvatska daje podršku nezavisnim kandidatima u Sisačko-moslavačkoj županiji

Slobodna Hrvatska daje podršku nezavisnim kandidatima u Sisačko-moslavačkoj županiji

Iako je Slobodna Hrvatska politička stranka koja je osnovana početkom 2016. na nacionalnoj razini idu u izbornu utrku s nekoliko svojih lista, a naglasak na ovim izborima daju na suradnju s nezavisnim listama zbog velikog nepovjerenja birača u stranke općenito, kao i zbog promoviranja općih interesa naroda i zajedništva – priopćeli su iz stranke Slobodna Hrvatska.

Prema odluci Središnjeg odbora Slobodne Hrvatske u Sisačko-moslavačkoj županiji će dati potporu neovisnim kandidatima na ovim lokalnim izborima.

“Iseljavanje iz Siska i općenito gospodarska i demografska propast Sisačko-moslavačke županije je najveći problem s kojim se suočavamo. To se može zaustaviti samo stvaranjem novih radnih mjesta. Sisak je u bivšoj državi bio drugi industrijski grad koji je imao više zaposlenih nego što sad ima stanovnika što je dovoljan dokaz da je stvaranje radnih mjesta preduvjet svim drugim programskim ciljevima. U Sisku Slobodna Hrvatska daje podršku Nezavisnoj listi Maše Radišić jer u svom programu ima naglasak na stvaranju novih radnih mjesta, a u svojim redovima imaju ljude koji su se već dokazali kao oni koji znaju kako izraditi projekt, privući ulagače i otvarati radna mjesta. Iako smo imali nekoliko ponuda za suradnju odabrali smo ovu listu vođeni isključivo interesima grada Siska. Budući da je aktualna gradonačelnica Kristina Ikić Baniček do sada odbijala svaku suradnju s obrtnicima i poduzetnicima općenito odlučili su načiniti svoju listu i izaći na izbore. Nezavisna lista Maše Radišić ima podršku sisačkih poduzetnika i obrtnika. Na toj listi se nalaze i ljude koji su se dokazali kao oni koji znaju stvarati nova radna mjesta. Kao oblik podrške Slobodna Hrvatska ima svoja 4 kandidata na Dinku Šešlek, Nadu Tušak, Višnjicu Pučko i Zlatka Butorca na ovoj listi čiji je slogan „Za Sisak zajedno!“.
U Hrvatskoj Dubici preporučujemo da svoj glas date Ružici Karagić, dipl. ekonomistici i ravnateljici Narodne knjižnice i čitaonice Ivo Kozarčanin iz Hrvatske Dubice. U Kutini podržavamo Josipa Marića, dipl ing. neovisnog kandidata. U Popovači podržavamo listu za gradsko vijeće nezavisnog kandidata čiji je nositelj Mario Štibrić bacc.ing. aedif. U Glini dajemo podršku nezavisnom kandidatu Radomiru Lončareviću koji je završio Sveučilišni poslijediplomski doktorski studij na PMF-Matematički odsjek, a radi kao nastavnik matematike i fizike u Geodetska Tehnička Škola Zagreb i asistent je u suradničkom zvanju u Fakultet prometnih znanosti u Zagrebu.
U drugim gradovima i mjestima Sisačko-moslavačke županije gdje nemamo nezavisnih lista preporučujemo da birate kandidate stranaka koje nisu svojim pogrešnim odlukama doprinijele sadašnjem stanju u SMŽ, što bi značilo da svoj dragocjeni glas ne dajete listama HDZ-a i SDP-a. ” – stoji u  priopćenju stranke Slobodna Hrvatska.

Komentirajte