Naslovnica Izbori Lokalni izbori 2017 Predstavila se koalicija “Sisak – kreativni grad”

Predstavila se koalicija “Sisak – kreativni grad”

“Želimo dati priliku svakom čovjeku da izrazi svoje stvaralaštvo i kreativnost, te doprinese boljem životu. Počinjemo od znanja, jer je ono temelj svega i umjesto inertnosti i učmalosti želimo kreativnost, a umjesto birokracije u prvi plan stavljamo čovjeka. Na svakom šalteru čovjek mora biti u središtu pozornosti i razmišljanja. Mi smo u koaliciji sa svojim partnerima platformu odgovornosti željeli proširiti na sve sposobne i stručne kadrove. Obrtništvo, poduzetništvo  i gospodarstvo u prvom nam je planu”, rekao je kandidat za gradonačelnika Siska, Josip Takač, predsjednik ŽO BM 365 – stranke rada i solidarnosti (BM 365 SRiS) Sisačko-moslavačke županije i predsjednik sisačke organizacije ove stranke, na konferenciji za novinare, održanoj na Gradskoj tržnici Kontroba u Sisku u utorak, 16. svibnja.

Nositelj koalicijske liste za Gradsko vijeće, poduzetnik Tomislav Čubela, potpredsjednik županijske i sisačke organizacije BM 365 SRiS-a, dodao je kako su „promjene u gradu nužne, jer trenutačno, kada nema novca, Sisku nisu potrebni bazeni i šminka, nego treba pokrenuti gospodarstvo i poduzetništvo“. Čubela je ujedno najavio, ukoliko kandidati s njegove liste uđu u Gradsko vijeće, da se neće prodati, nego će ostati dosljedni svom programu. „Nakon 21. svibnja u našem gradu ništa više neće biti isto“, poručio je.

Inače, jedini od devet kandidata za gradonačelnika Siska, a koji nije i nositelj liste, upravo je Josip Takač, koji je nazočnima predstavio program koalicije pod nazivom “Sisak – kreativni grad”. BM 365 SRiS, s koalicijskim partnerima Strankom umirovljenika (SU) i Hrvatskom demokratskom regionalnom strankom (HDRS), prvi put u Sisku izlazi na lokalne izbore. Ova stranka, sa svojim partnerima, ima i kandidata za sisačko-moslavačkog župana, a na lokalne izbore izlazi i u Petrinji, Kutini, Glini i Popovači. Druženju sa sugrađanima prisustvovali su i kandidati za zamjenika gradonačelnika, Mirjana Gerić Strižić i Tomislav Kojundžić, te predsjednik SU-a Josip Mijadžiković, sa suradnicima.

Komentirajte