1.5 C
Sisak
Subota, 4 prosinca, 2021

Mali Siščani pokazali natjecateljski duh na Turneji radosti

- Marketing-spot_imgspot_img

Turneja radosti Sportskih igara mladih u ponedjeljak, 15. svibnja 2017. održala se u Sisku.

Nakon Istre, Sisak je postao središnje mjesto amaterskog sporta u Hrvatskoj u kojem je 15. svibnja u Sportskoj dvorani Brezovica održana Turneja radosti. Baklju Igara donio je Krešimir Majdandžić, gimnastičar, državni prvak u višeboju, sportaš Županije i grada Siska zajedno s djecom osnovnih škola. Plamen Igara zajedno su zapalili sa zamjenikom gradonačelnice Markom Krička, predstavnicom Sportskih igara mladih Moranom Begač, ravnateljicom Osnovne škole Braća Bobetko i predsjednicom Školskog sportskog saveza Siska Karolinom Čutuk te tajnikom Sportske zajednica grada Siska Igorom Crnobrnjom. Tim je činom označen početak sportskih aktivnosti u Sisku.

U obraćanju prilikom otvorenja zamjenik gradonačelnice Krička je istaknuo: „Sisak je grad sportaša koji godinama nižu uspjehe. Sport je trajna vrijednost u Sisku. Na tome ćemo raditi i dalje, jer djeca to zaslužuju.“

Nakon otvorenja uslijedila su natjecanja u graničaru i atletici – utrci na 60 metara. Pobjednici su se plasirali na Državnu završnicu Sportskih igara mladih koja će se održati u srpnju u Umagu. Ekipa ”Lipe“ pobjednik je neizvjesnog nadmetanja u finalu graničara za 2006. godište i mlađi, dok je u kategoriji 2008. godište i mlađi pobjedu odnijela ekipa „Lipanj”. U velikoj utrci osnovnoškolaca na 60 metara u kategoriji 2006. godište i mlađi kod djevojčica prvoplasirana je Ignacija Kurjak, dok je kod dječaka pobjedu odnio Omar Sejdinović. U kategoriji 2008. godište i mlađi pobijedili su Ivano Ikasović i Ana Lucija Čačić.

Zadnje novosti
- Marketing -spot_img
Ostale novosti