5.7 C
Sisak
Subota, 4 prosinca, 2021

Turneja radosti Sportskih igara mladih stiže u Sisak i Topusko

- Marketing-spot_imgspot_img

Nakon Istre, Turneja radosti Sportskih igara mladih stiže u Sisačko-moslavačku županiju.

Turneja radosti Sportskih igara mladih nakon istarskih gradova stiže 15. svibnja u Sisak i 16. svibnja u Topusko, te će na te dane postati središnja mjesta amaterskog sporta u Hrvatskoj.

U najavi događanja u Istri zamjenik predsjednika Sportskih igara mladih Tihomir Gudić istaknuo je: „Raduje nas nastavak sportskih aktivnosti u Sisačko-moslavačkoj županiji. Djeca Siska i Topuskog uvijek imaju obilje pozitivne energije i natjecateljskog duha te se nadam da će se takva atmosfera dokazati i sada.“

Na Nogometnom stadionu Segesta 15. svibnja u 11 sati, zamjenik gradonačelnice Marko Krička će zajedno s predstavnicima Sportskih igara mladih i mladim sportašima zapaliti plamen Igara. Nakon otvorenja uslijedit će natjecanja u graničaru i atletici – utrci na 60 metara.

Sportske igre su u Sisku, zbog kiše, izmještene sa stadiona Segeste u Sportsku dvoranu brezovica.

Veliko događanje na Trgu bana Josipa Jelačića u Topuskom 16. svibnja u 11 sati započet će paljenjem plamena Turneje radosti koji će donijeti mali sportaši. Plamen će upaliti župan Sisačko-moslavačke županije Ivo Žinić zajedno s predstavnicima Sportskih igara mladih i malim sportašima, čime će se označiti početak sportskih aktivnosti u gradu. Nakon otvorenja uslijedit će natjecanja u graničaru i atletici – utrci na 60 metara.
Izjave za medije i fotografiranje predviđeni su u 11:20 sati.

Pobjednici će se plasirati na Državnu završnicu Sportskih igara mladih koja će se za ove kategorije održati u srpnju u Umagu.

Sportske igre mladih započele su 1996. godine u Splitu, sa željom da se svim osnovcima i srednjoškolcima omogući sudjelovanje u organiziranim sportskim natjecanjima i drugim besplatnim aktivnostima tijekom ljeta. Ideja je rasla i natjecanje je postalo najveći amaterski sportski događaj u ovom dijelu Europe.

Organizirale su se pod pokroviteljstvom Međunarodnog olimpijskog odbora i Svjetske nogometne federacije, te počasnim pokroviteljstvom Predsjednika RH, predsjednika Hrvatskog sabora i predsjednika Vlade RH.

Potporu Igrama daju eminentna imena iz sportskog, političkog i gospodarskog života (ambasadori Igara): Sir Dave Richards, predsjednik Premier Lige počasni je predsjednik Sportskih igara mladih, dok su uloge počasnih dopredsjednika povjerene Goranu Ivaniševiću i Slavenu Biliću.

Djeci i mladima u svim županijama širom Hrvatske pruža se mogućnost besplatnog sudjelovanja na natjecanjima, a najuspješnijim pojedincima i ekipama osigurano je besplatno mini ljetovanje sa sudjelovanjem na Državnoj završnici.

Sportske igre mladih promiču način života čiji su temelji razumijevanje, prijateljstvo, solidarnost i fair-play, alternativu svim mogućim negativnim čimbenicima današnjice koji se na izrazit način reflektiraju na populaciji djece i mladeži.

Izvanredna ideja o sportu i zabavi počela se širiti i na susjedne zemlje. Iz godine u godinu odaziv djece je sve veći, a kvaliteta organizacije je dosegla najvišu razinu. Djeca i mladi od sedam do 18 godina pozvana su biti dijelom Sportskih igara mladih, najljepšom sportskom pričom u Hrvatskoj i šire.

#igresuzakon

Zadnje novosti
- Marketing -spot_img
Ostale novosti