Naslovnica Izbori Lokalni izbori 2017 SDP: Župan zloupotrebljava položaj i koristi županijske resurse u predizborne svrhe

SDP: Župan zloupotrebljava položaj i koristi županijske resurse u predizborne svrhe

Sisačko-moslavački SDP ističe u priopćenju kako prateći razvoj predizborne kampanje kakvu provodi sisačko-moslavački župan Ivo Žinić “smatraju da su dužni upozoriti javnost na netransparentnost iste i na zlouporabu položaja od strane župana i kandidata Ive Žinića.”

“Naime, analizirajući službenu internetsku stranicu Sisačko-moslavačke županije, te službeni Facebook profil župana Ive Žinića jasno je vidljivo da je župan nastavio obavljati svoje redovne aktivnosti, kao župan, no istovremeno obilazi štandove HDZ-a, fotografira se s aktivistima noseći na sebi stranačka obilježja. Iako nismo mogli nikako dobiti informaciju je li župan na godišnjem odmoru ili ne, na kraju to smatramo i manje bitnim, jer u svakom slučaju župan u radno vrijeme, odnosno u vrijeme kada se na događajima službeno pojavljuje kao župan, istovremeno sudjeluje i u predizbornim aktivnostima svoje stranke i svojoj kampanji za župana.
Analizirajući proteklih par dana to je lako dokazivo. Tako je primjerice u četvrtak 11.05. u 12 sati župan u Martinskoj Vesi nazočio sastanku u Općini, da bi se odmah nakon sastanka, u 12:30 sati pojavio u majici HDZ-a na skupu u Martinskoj Vesi.
Isti dan je, prije odlaska u Martinsku Ves, boravio na stranačkom skupu na Gradskoj tržnici u Sisku u 9 sati, da bi u 10 sati u Županiji održao sastanak sa rektorom Sveučilišta Libertas, te kasnije u 11 sati, kao župan, nazočio Skupštini Udruge roditelja poginulih branitelja Domovinskog rata.
U srijedu 10.05. u 9 sati je bio u Glini na stranačkoj aktivnosti, a u 12 sati u Hrvatskoj Dubici isto u svojoj kampanji za župana. No između toga ja u svojstvu župana nazočio događanju u mjestu Janja Lipa.
Danas, u petak 12.05. u 9 sati, prema najavi njegovog izbornog stožera, trebao se pojaviti na tržnici u Sunji, opet u svojstvu kandidata i u stranačkim obilježjima, dok će prema najavi koja je objavljena na stranici Sisačko-moslavačke županije i koja je medijima poslana iz županijskog protokola, u 12 sati, kao župan, sudjelovati u Glini na županijskom događanju.” – pobrojali su SDP-ovci istaknuvši kako je “iz svega navedenog razvidno da župan Ivo Žinić ne radi razliku između posla kojeg bi kao župan trebao obavljati i stranačkog aktivizma, odnosno da poistovjećuje svoju stranku, HDZ, i instituciju područne samouprave kojom bi trebao upravljati kao župan svih građana.”

“Smatramo da svoj položaj župana zloupotrebljava, te koristi županijske resurse, materijalne i ljudske u svojim predizbornim aktivnostima. To je jasno vidljivo i lako dokazivo, obzirom da smo sve ove informacije prikupili javno na portalima i društvenim mrežama, te smatramo da, ako već institucije ne vide u tome ništa sporno, barem javnost treba znati koji je obrazac ponašanja župana Ive Žinića i na koji način on upravlja Sisačko-moslavačkom županijom.” – zaključuje se u priopćenju.

Komentirajte