Naslovnica Izbori Lokalni izbori 2017 Jasmina Jovev predstavila predizborni program

Jasmina Jovev predstavila predizborni program

Svoju kandidaturu predstavila je u utorak Jasmina Jovev, nezavisna kandidatkinja za gradonačelnicu Siska.

“Smatram da je vrijeme da se nešto u ovom gradu promijeni. Svi smo svjesni da preko dva desetljeća doista tonemo, a rezultati toga su vidljivi. Ne treba puno da se vidi da nam šminkanje grada, koliko god ono lijepo izgledalo, neće donijeti ni zapošljavanje, ni nova radna mjesta ni ostanak naše djece ovdje. Sa ovog autobusnog kolodvora djeca nam dolaze iz ovog grada i je li tada  važno jesu li lijevi, desni, bilo koje boje i nacionalnosti? Radi se o tome da ovaj grad umire i moramo hitno nešto promijeniti. Dosadašnje formule se nisu pokazale uspješnima. Smatramo da mi možemo nešto promijeniti, zato smo i nazvali listu “Sisak hrabri” i donosimo hrabrost, znanje, stručnost i stav. Možemo  nešto promijeniti. Mislimo da je puno Siščana svjesno da se nešto mora promijeniti i oni sada moraju pokazati svoju hrabrost, izabrati nezavisnog kandidata da napokon nešto ovdje učinimo jer za koju godinu će, bojim se, biti kasno.” – rekla je Jasmina Jovev.

Tri su elementa glavna u predizbornom programu liste “Sisak hrabri” – poticanje poduzetništva, mjere za mlade i borba protiv korupcije.

“Sadašnja vlast nema sluha za probleme obrtnika i poduzetnika. Sisački poduzetnici plaćaju skuplje kredite jer Grad svoje mjere kreditiranja nije spojio s onim Županije što bi donijelo manje kamate. Grad je potpuno podbacio u privlačenju investitora, a oni koji su dobili pravo građenja ne upuštaju se u investicije jer grad nije sredio infrastrukturu u industrijskoj zoni, a s druge strane milijune daje za šminkanje. Gospodarski program aktualne vlasti je nula, a loš način upravljanja dokazuje i da Sisak nije među top 50 gradova najpogodnijih za život u RH. Za mlade nudimo program poticaja da se vrtić plaća manje po broju djece općenito, a ne po broju djece koja idu u vrtić. Da se u cenzus koji odlučuje o visini participacije u dječjim vrtićima ne računa rata stambenog kredita. Da svako dijete ima pravo na besplatno sudjelovanje u sprotskim aktivnostima tako da Zajednica sportskih udruga zapošljava mlade trenere, a ne da se financiraju kroz članarine roditelja. Borba protiv korupcije znači zapošljavanje najboljih, a ne podobnih, i to putem javnih transparentnih natječaja. Isto bi se primjenilo i u  javnoj nabavi.” – rezimirala je program Jovev.

Predstavili su se i kandidati za njene zamjenike, odvjetnik Marko Rafaj i poduzetnik Siniša Pavrlišak.

Komentirajte