Naslovnica Izbori Lokalni izbori 2017 Ivo Žinić u Marinbrodu započeo kampanju za još jedan mandat

Ivo Žinić u Marinbrodu započeo kampanju za još jedan mandat

Akutalni župan Ivo Žinić u kampanju za novi mandat na čelu Sisačko-moslavačke županije krenuo je u ponedjeljak iz rodnog Marinbroda.

“Prije dvije godine obećao sam ostavrenje pet glavnih ciljeva moga programa. Obećao sam kako ćemo županiju sa 17. mjesta po povučenim sredstvima iz EU fondova podići među prvih 10 županija. Uz veliki trud uspjeli smo i više nego što smo se nadali, postali smo najbolja županija u RH. Obećao sam vam kako ću se boriti protiv brojnih poplava, zbog čega smo u proteklom razdoblju uložili preko 250 milijuna kuna u nasipe te tako sačuvali imovinu i usjeve naših građana. Obećao sam kako ćemo iskoristiti sve prirodne potencijale i poticati proizvodnju hrane i očuvanje života na selu. Osnovali smo zadrugu, otvorili trgovine te za sve naše mlade i male poljoprivrednike kroz razvojnu agenciju SIMORA-u omogućili izradu projektne dokumentacije besplatno. I kroz ovo mjeru povukli smo u naša sela preko 150 milijuna kuna. Obećali smo pokrenuti mjere za poticanje pomoći poduzetništvu te isto i učinili kroz poduzetničke kredite, županijski natječaj za poduzetnike, izradu investicijskih studija i garancijske sheme.” – rekao je predstavljajući kandidaturu Ivo Žinić najavivši neke prioritete za naredne četiri godine.

“Gospodarstvo će nam biti prioritet u sljedeće četiri godine kroz očuvanje postojećih radnih mjesta u Rafineriji i Petrokemiji, povećanje izdvajanja za obrtnike i poduzetnike te OPG-ove, promicanje kulture poduzetništva kroz edukaciju u školama, pomoć START UP-ovima, kroz koje ćemo otvoriti 300 obrta, d.o.o, j.d.o.o. Visokoškolsko obrazovanje unaprijedit ćemo kroz rekonstrukciju zgrade bivše vojarne u Lađarskoj u Sisku, dovođenjem novih visokoškolskih ustanova u našu županiju, a izgradnjom studentskog i učeničkog doma omogućit ćemo našim mladima kvalitetno obrazovanje i nove mogućnosti.
Infrastrukturne projekte poput završetka autoceste Zagreb-Sisak, izgradnje mosta na rijeci Odri u Sisku, bolnice Sisak, željezničke pruge Novska-Zagreb, komunalnog pristaništa na Kupi i poduzetničkih zona financirat ćemo sredstava iz fondova EU. Poljoprivreda, kao veliki potencijal, ostat će važan prioritet te ćemo kroz započeti projekt Kupujmo lokalno proširiti tržište izvan naše županije na autocesti Zagreb-Lipovac i druga mjesta. Nastavit ćemo s potporama izravno te kroz SIMORA-u. Projekt 100 plastenika pokrenut ćemo za naše nezaposlene te time zaposliti 100 obitelji. Zdravstvo će biti veliki izazov i jedan od prioriteta s kojim ćemo se boriti samo da bi svaki stanovnik naše županije imao isti standard. Podupirat ćemo osnivanje domova za stare i palijativnu skrb. Završiti projekt Bolnice i bolje opremiti sve domove zdravlja i naše koncesionare, kako bi svi imali kvalitetniju uslugu. U Lječilištu Topusko osnovati Centar za rehabilitaciju djece i hrvatskih branitelja. U idućem mandatu želimo postati prepoznatljivi po razvijanju i potpori GAMING industriji, sektoru koji ima najveći svjetski rast posljednjih godina. Kroz poduzetnički inkubator za Gaming industriju, besplatan engleski jezik za svu djecu u vrtićima, nastavu informatike u OŠ, dovođenjem srednje informatičke škole u našu županiju te pomoći poduzetnicima početnicima iz tog sektora zatvoriti krug i postati središte Gaming industrije ne samo u RH nego na području Europske unije.” – rekao je Žinić i kao obvezu predstavio i zadržavanje povlačenja sredstava iz fondova EU na sadašnjoj razini i ostati među pet najuspješnijih županija u Hrvatskoj.

Predstavio je i kandidate za svoje dožupane, Ivana Celjaka i Romana Rosavca.

Komentirajte