Naslovnica Izbori Lokalni izbori 2017 Josip Takač kandidat koalicije BM 365, SU i HDRS za gradonačelnika Siska

Josip Takač kandidat koalicije BM 365, SU i HDRS za gradonačelnika Siska

 

Nakon što su u srijedu, 3. svibnja 2017. godine potpisali sporazum o zajedničkomn izlasku na lokalne izbore u gradu Sisku, čelnici BM 365 – stranke rada i solidarnosti (SriS), Stranke umirovljenika (SU) i Hrvatske demokratske regionalne stranke (HDRS), kao zajedničkog kandidata za sisačkog gradonačelnika, predstavili su diplomiranog novinara i teologa, Josipa Takača (SRiS).

“Naš slogan i glavna poruka programa, ‘Sisak kreativni grad’ oko koje smo se okupili, obuhvaća sve etape života naših građana, od rođenja do smrti. Zauzimat ćemo se za kreativnost, znanje i pristup informacijama, što će uz stručne ljude, koji su naš glavni resurs, omogućiti visoku marketinšku razinu u upravljanju gardom. Primjenom tzv. gradske diplomacije unaprijedit ćemo zajedničko lobiranje za gradske projekte na svim razinama. Kod nas se sada mnogo govori o plagiranju, a ako me pitate što bih ja plagirao, to bi bila efikasna gradska uprava kakvu ima Zagreb, te količina rada i agilnost zagrebačkog gradonačelnika”, rekao je, uz ostalo, Takač, inače predsjednik sisačke i Županijske organizacije BM 365 – stranke rada i solidarnosti Sisačko-moslavačke županije. Uz brojne gospodarske, turističke i infrastrukturne projekte, Takač je iz koalicijskog izbornog programa izdvojio prijedlog da se dodjeljuju novčane nagrade za sve završne radove sisačkih studenata, koji se odnose na Sisak. Također se zauzeo za promidžbu Siska u susjednom Zagrebu te turističku suradnju s glavnim gradom Hrvatske.

Ovom su se prigodom predstavili i kandidati za zamjenike gradonačelnika, univ. spec. oec. Mirjana Gerić Strižić, dipl. nov. i mladi poduzetnik Tomislav Kojundžić.

Potporu izbornom programu potvrdili su potpisnici sporazuma, predsjednik sisačko-moslavačke i sisačke organizacije SU-a Josip Mijadžiković i predsjednik HDRS-a Anđelko Hrupački. Potpredsjednik županijske i gradske organizacije SRiS-a Tomislav Čubela bit će nositelj koalicijske liste za predstavničko tijelo Grada Siska. 

Komentirajte