Naslovnica Vijesti SMŽ Traže županovu ostavku zbog sastanka izbornog stožera s pročelnicima i direktorima u...

Traže županovu ostavku zbog sastanka izbornog stožera s pročelnicima i direktorima u prostoru županije!

Oporba u Sisačko-moslavačkoj županiji zahtijeva ostavku župana Ive Žinića jer je dozvolio da se u petak, 24. ožujka, u sjedištu županije, u radno vrijeme, održi sastanak njegova HDZ-ova izbornog stožera s pročelnicima te direktorima i ravnateljima županijskih tvrtki i ustanova. Sastanak je putem maila sazvao doc. dr. sc. Roman Rosavec, voditelj Izbornog stožera u srijedu, 22. ožujka u popodnevnim satima.

„To je njihovo radno vrijeme i na njih je načinjen ovime politički pritisak, posebno na one nestranačke pročelnika i ravnatelje. Pozivam DORH da istraži nije li to trgovanje utjecajem od strane Ive Žinića koji je iskoristio svoj službeni položaj da isposluje stranački sastanak. Za ovakvu uzurpaciju županijskih resursa i sredstava poreznih obveznika je samo ostavka izlaz jer takvo nešto nije radio ni Đuro Brodarac ni bivša županica na vrhuncu njihove moći.“ – rekao je HSP-ovac Željko Soldo pozvavši Rosavca da pokuša takav sastanak napraviti tamo gdje je i zaposlen pa da vidi hoće li mu biti odobren.

A sazivatelj sastanka u svemu ne vidi ništa sporno.

„Zar nije normalno da se pokuša uspostaviti suradnja s pročelnicima i ravnateljima da vidimo u kojem smjeru županija ide. Nitko niej bio obvezan doći i prisutni su sami rekli što smatraju bitnim i značajnim za poboljšanje kvalitete života u županiji. Ovo ne priječi i druge izborne stožere da isti sastanak sazovu u Županiji. Ja sam građanin i mogu doći i koristiti prostor za ono što mi treba uz suglasnost županije” – rekao je Rosavec koji nam ipak nije htio reći da li je i kada zatražio prostor od strane Županije za sastanak.

Na to pitanje od četvrtka nismo dobili ni u Županiji, kao ni od župana Ive Žinića, pa nije jasno mogu li uistinu izborni stožeri drugih kandidata sazvati pročelnika i ravnatelje u prostoru županije.

Dobili smo potvrdu da sam župan nije bio nazočan sastanku jer je od srijede do petka bio u poreču na sastanku Zajednice županija.

S druge strane neslužbeno doznajemo od nekih izvora u Izbornom stožeru župana kako je sastanak sazvan bez koordinacije i dogovora unutar samog izbornog stožera.

SDP-ov kandidat Zdenko Vahovec smatra da je to samo nastavak ustaljene prakse.

„I 2015. je župan Žinić koristio prostorije županije za stranačke svrhe, u radno vrijeme župan obilazi stranačke štandove, vijesti iz HDZ-a objavljuju se na službenoj županijskoj stranici. Ne pravi se razlika između županijske uprave i HDZ-a. Možda župan ne komunicira s pročelnicima i ravnateljima pa je potreban stranački sastanak da se susretnu.“ – rekao je Vahovec.

“Moram priznati da nisam još doživio da izborni stožer jedne stranke saziva sastanak svih direktora i ravnatelja županijskih poduzeća i pročelnika upravnih odjela, a pogotovo ukoliko osoba koja saziva nije uposlenik  ni dužnosnik žipanije. Ja jedini od direktora nisam pozvan bio, ali se ne bih ni odazvao takvom sastanku. Zna se tko ih može sazivati.” – rekao je HSS-ov Željko Lenart, direktor turističke zajednice SMŽ.

Kontaktirali smo i ravnatelje i direktore te pročelnike koji su dobili pozive, i dobili potvrdu da nisu svi bili prisutni.

„Kad sam dobio mail to mi je bilo čudno. I smatrao sam to određenim pritiskom od strane HDZ-a u tom trenutku mada sam tijek sastanka nije bio u takvom smjeru“ – rekao nam je jedan od sudionika koji je htio ostati anoniman.

Ravnatelj sisačke bolnice dr. Tomislav Dujmenović (HSP AS) također je bio na sastanku.

“Ja sam malo kasnio ali bio sam tamo. Nije bilo ništa posebno. Poslušali smo što su oni imali za reći. Uglavnom se govorilo o tome da aktivnosti i dalje nastavimo bez obzira što neće biti Skupštine, da nastavimo s radom bez obzira na izbore. Ništa posebno” – rekao nam je dr. Dujmenović.

Komentirajte