16.9 C
Sisak
Utorak, 19 listopada, 2021

Susret s učenicima u Srednjoj školi Viktorovac

- Marketing-spot_imgspot_img

U okviru projektnih aktivnosti po projektima „Gi u Gornjoj i Donjoj Posavini“ i „Zaustavimo nasilje nad starijim osobama“ koje provode Građanska inicijativa „Moj grad Sisak“ i Centar za kvalitetu života Forum 50 + iz Velike Gorice u Srednjoj školi Viktorovac dr. sc. Daša Poredoš Lavor i Ivančica Velić održale su razgovaraonicu o osobitostima života osoba starije životne dobi za učenike medicinskog i farnaceutskog smjera.

Aktivni i zainteresirani učenici postavljali su razna pitanja i pokazali interes za ovu temu. Kao budućim stručnjacima u području zaštite zdravlja i života osoba starije životne dobi – nastojali smo dati osnovne informacije o prevenciji nasilja nad starijim osobama, mogućnostima unapređenja komunikacijskih vještina, vrijednostima i prednostima izvaninstitucionalnih oblika podrške, kao i kvalitete života i dostojanstva života u starijoj životnoj dobi – pojasnila je Poredoš Lavor i iskazala zahvalnost upravi ove škole na uvijek prisutnoj i kvalitetnoj suradnji.
Učenicima je prikazan i kratak film o značaju terapije glazbom u radu s osobama starije životne dobi – osobito onih u kojih je pristuan razvoj demencije. Ova aktivnost financirana je sredstvima Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Zadnje novosti
- Marketing -spot_img
Ostale novosti