14 C
Sisak
Utorak, 16 travnja, 2024

Bronca za Papića na PH u kickboxingu

Datum:

Marketing

Fran Papić, borac KBK Croatia Sisak, u polufinalu na bodove poražen od iskusnog prvaka Europe Vite Košara.

U organizaciji Hrvatskog Kickboxing saveza i Kickboxing saveza Primorsko goranske županije, u subotu 18.ožujka u sportskoj dvorani „Kostrena“, održano je kickboxing Prvensvo Hrvatske u disciplinama light-contact i low-kick za juniore, kick-light za seniore i point-fighting za kadete.
Ukupno je bilo nazočno 301 natjecatelj iz 58 hrvatskih kickboxing klubova, a
za kickboxing klub „CROATIA“ Sisak je nastupio junior Fran Papić do 75 kg u „tvrdoj“ disciplini low- kick.
Radi se o posebno teškoj disciplini u kojoj su dozvoljeni puni udarci rukama i nogama po cijelom tijelu i ispod pojasa, tako da od natjecatelja zahtjeva izuzetnu tjelesnu pripremljenost.
Papić se, zahvaljujući nepovoljnom ždrijebu, već u polufinalu sastao sa aktualnim prvakom Europe Vitom Košarom, i pružio mu snažan otpor u gotovo izjednačenom meču. Ipak, iskusniji Košar nakon tri runde pobijedio je na poene pa je Papić u konačnici osvojio solidno treće mjesto.

Obzirom da se radi o državnom prvenstvu trenerski tim Smiljanić i Perković mogu biti zadovoljni nastupom u tako teškoj disciplini i osvojenom broncom Papića, koji je i ovaj puta dokazao svoj veliki talenat.
Iduća natjecanja po službenom kalendaru Hrvatskog kickboxing saveza su „Memorijal Josipa Jovića“, koji se održava početkom travnja u Plitvicama i Prvenstvo Hrvatske za seniore i starije kadete krajem travnja u Opatiji.

Možda vas zanima...

Rezultati 1. i 2. županijske nogometne lige

ŽNL - rezultati 19. kola Kolo Datum/vrijeme Mjesto Utakmica Rezultat Status   19 14.04.2024 17:00 Voloder NK Voloder -...

Uspješan nastup kickboxera sisačke Croatie na Prvenstvu Hrvatske u Zadru

U subotu, 6. travnja 2024. god., u sportskoj dvorani...

RUKOMET: U Sisak u subotu stiže ekipa Vidovca

23. kolo 1.HRL sjever u Sisak dovodi neugodnog protivnika,...