Naslovnica Sport Ostali sportovi Zlatni Roko, srebrna Martina i brončana Klara

Zlatni Roko, srebrna Martina i brončana Klara

Karatisti sisačke Croatie protekli vikend nastupili su na jakom međunarodnnom turniru u Svetoj Nedjelji. Medalje su osvojili Klara Prpić, Martina Ratković i Roko Aralica.

U novoj sportskoj dvorani u Svetoj Nedelji u subotu, 11. ožujka održan je tradicionalni Međunarodni karate turnir „14. KUP DOMENICE“ , koji je i ove godine odlično organizirao Kyokushin karate kluba „Domenica“. Na natjecanju se okupilo oko 300 natjecatelja iz 13 zemalja, Italije, Slovenije, Austrije, Švicarske, Mađarske, Poljske, Danske, Nizozemske, Ukrajine, Makedonije, Srbije, Bosne i Hercegovine te Hrvatske.

Ekipa Karate kluba „CROATIA“ iz Siska je nastupila u sastavu: Kristijan Prpić (kategorija limača), Samuel Valenta, Roko Aralica, Daniel Furdi, Petra Bradarić (kategoriji kadeta), te Martina Ratković i Klara Prpić (kategorija starijih kadetkinja). Zbog velikog broja natjecatelja, kvalifikacije su bile duge i naporne tako da su u završnicu turnira od Siščana uspjeli ući Roko Aralica, Martina Ratković i Klara Prpić.

Klara Prpić je u polufinalu dobro startala protiv snažne Ukrajinke Anastasije Nesterenko, imala bodovno vodstvu od 3:0, no zatim se povukla, a što je njena protivnica iskoristila i s nekoliko preciznih nožnih udaraca preokrenula meč u svoju korist te pobijedila.
U borbi za treće mjesto Prpić se “osvetila” drugoj Ukrajinki, Kamili Nalberskoj i zasluženo osvojila brončanu medalju.

Martina Ratković je odličnim borbama otišla do finala, a tamo se susrela s Nesterenko. I Martina je uspjela bodovno povesti protiv Anastasije, ali je ipak na kraju izgubila i osvojila drugo mjesto.

Najuspješniji Siščanin u Svetoj Nedjelji je bio Roko Aralica, koji je svojim napadima u serijama ručnih i nožnih udaraca savladao sve svoje protivnike i osvojio veliki pehar i zlatnu medalju.

Ostvarenim učinkom svojih učenika na Kupu Domenica stručni stožer KK „CROATIA“, Sašo Smiljanić, Nenad Đurić i Dragoslav Krnjaić, je zadovoljan. Ističu, uskoro ih posebno iskušenje očekuje na domaćem tatamiju. Slijedi organizacija turnira „SISAK OPEN 2017.“, koji će se održati 13.svibnja .

Komentirajte