9 C
Sisak
Petak, 29 ožujka, 2024

HNS o stvaranju uvjeta za aktivno zapošljavanje

Datum:

Marketing

Sisački je HNS održao tiskovnu konferenciju pod nazivom „Populističke politike rezultiraju iseljavanjem, a ne zapošljavanjem“.

Na tiskovnoj konferenciji kojoj su nazočili Vlado Andučić, predsjednik sisačkog HNS-a i kandidat za gradonačelnika, gospodin Boris Curić, predsjednik Gradske organizacije HSU-a te članovi predsjedništva sisačke podružnice HNS-a, predstavljeni su najznačjniji dijelovi iz Predizbornog programa koalicije HNS-a, i HSU-a, Sisak 2017. – 2021., vezani uz stvaranje uvjeta za aktivno zapošljavanje, stvaranjem preduvjeta za razvoj obrtništva te malog i srednjeg poduzetništva.

Andučić je iznio podatke o tome da je Grad Sisak na začelju po broju poduzetnika, kao i po broju zaposlenih na 1000 radno sposobnih Siščanki i Siščana.

„Briga za obrtništvo, malo i srednje poduzetništvo nikada nije imala u organizacijskom ustroju grada primjeren položaj, organizacijski ali ni kadrovski. Nadalje, nužna ulaganja u komunalnu infrastrukturu  poslovnih zona u našem gradu, nisu krenula dalje od konstatacije stanja, ponekad i nekog memoranduma, koji je nakon potpisivanja odložen u arhivu, bez ozbiljnijeg rada na njegovoj provedbi. Ulaganja u komunalnu infrastrukturu se ne vide, donose efekte nakon 5-6 ili više godina i populističke politike nisu za njih bile zainteresirane ni prije, a kako vidimo, ni danas. Unatoč našem inzistiranju na ovoj problematici, prijedlogu amandmana u Gradskom vijeću, održanoj javnoj tribini za građane na temu „Poslovne zone i razvojni aspekti Grada Siska“, nije bilo rezultata, no to nas neće pokolebati.
Dok je tako, slijedi nam daljnje iseljavanje, a na zapošljavanje.“ rekao je Andučić.

Uz problematiku komunalne infrastrukure poslovnih zona, istakao je i nužno dovođenje 220 kV mreže sa vodovima i elektroopremom u gospodarsku zonu „Sisak Jug“.

“To je neophodno kako za nastavak rada i razvoja ABS d.o.o., tako i dolazak novih investitora. Vezano uz ABS d.o.o., time se stvaraju pretpostavke za smanjivanje razine flikera u elektroenergetskim mrežama koje postaju snažnije, te smanjuju ulaganja kompanije u postrojenja dinamičke kompenzacije i omogućuje rast kapaciteta proizvodnje, ali novih investicija. Svako je u rješavanju ovog problema nužno uključivanje kako resornog ministarstva, tako i HOPS-a i HERA-e.” – dodao je Andučić.

Govoreći o fundamentalnim projektima za Sisak, na dugoročnijoj osnovi,  naglasak HNS stavlja na nastavak aktivnosti na izgradnji nove luke Crnac, za koju je, financiran sredstvima EU, izrađen Master plan Nove Luke u Sisku.

„Među strateškim projektima svakako bi se trebao naći i projekt jodne vode i mogućnosti razvoja zdravstvenog turizma, prerade jodne vode, daljnjih istraživačkih aktivnosti na tom planu, sve u cilju konačne afirmacije resursa za koji znamo od početka prošlog stoljeća, na nažalost malo toga je učinjeno na tom planu.“ – zaključio je Andučić.

Možda vas zanima...

Teška prometna nesreća u Sisku, poginuo mlađi muškarac

Dana 28.03.2024. g. oko 06,50 sati u Sisku, Novoselska...

Tika u suradnji sa sisačkim Merhametom darivala ramazanske pakete

Turska agencija za suradnju i koordinaciju – TIKA donirala...

Sisak uskoro dobiva novu infrastrukturu za poduzetnike – Sisak Hub

Sisak će na jesen dobiti Sisak HUB, suvremeni poduzetnički...

Uskrsna čestitka biskupa Vlade Košića

Vlado Košić, biskup sisački  Uskrsna čestitka Sisak, 25. ožujka 2024. Dragi vjernici, Želeći...