2 C
Sisak
Utorak, 26 listopada, 2021

Sedmorica veličanstvenih prezentirali rad, slogu i prijateljstvo

- Marketing-spot_imgspot_img

Hrvački klub Sisak je postao ekipni prvak Hrvatske u uzrastu juniora U-20 grčko rimskim načinom. Prvotno, zbog pogreške nastale kod unosa podataka za vrijeme natjecanja, ispalo je da Siščani dijele prvo mjesto s hrvačima iz Sesveta, no naknadnim pregledom ustanovljeno je da hrvači Siska imaju najveći broj bodova i da su apsolutni ekipni prvaci Hrvatske.

Nakon što su primili nagradu za najbolju sportsku ekipu u 2016.godini, hrvači Siska nisu puno mirovali. Nastupili su na juniorskom PH gdje su osvojili ekipno prvo mjesto (s ekipom Sesvetskog Kraljevca) i tako još jednom dokazali da je dodijeljeno im priznanje završilo u pravim rukama.

U Sesvetskom Kraljevcu u subotu, 4. ožujka održano je prvenstvo Hrvatske za juniore (U-20) na kojem je HK Sisak nastupio sa sedmoricom predstavnika. Došli su brojčano inferiorni, pod vodstvom trenera Gorana Plaveca, kao najmlađa ekipa.

– Primjerice naš Karlo Kodrić je mogao nastupiti tek uz liječničku potvrdu jer je kadet, ima samo 16 godina. No, borio se i pobjeđivao i četiri godine starije dečke. Također bih istaknuo našeg najtežeg borca Antu Milkovića koji se nakon teške ozljede ponovo vratio na sam vrh i zajedno se s Karlom okitio titulom prvaka Hrvatske. Matija Crnković i Stefan Zečević su nizom pobjeda došli do finala gdje su zaustavljeni od vrhunskih hrvača, te postali viceprvaci Hrvatske, a Pavel Puklavec, još ne oporavljen od ozljede, podredio se ekipi i osvojio brončanu medalju. Mateo Kodrić i Mihael Tominac nažalost ostali su bez plasmana, ali su prikazali odlično hrvanje. Na koncu, sa samo sedmoricom hrvača došli smo na sam vrh u Hrvatskoj! Svi u klubu smo ponosni na ove naše sjajne dečke koji su ponovno ostavili srce na strunjači i borili se do zadnjeg atoma snage. Bili su podrška jedni drugima, navijali su i vjerovali da mogu. Čestitam svim momcima ! Još jednom smo dokazali da smo jedna velika ekipa i da su nas je ovdje gdje jesmo doveli naš rad, složnost i prijateljstvo. – rekao nam je trener Goran Plavec, najbolji sisački sportski trener u prošloj godini.

Hrvači koji su za boje Siska na juniorskom PH (U-20) osvojili medalje su:

66kg Stefan Zečević srebro
74kg Pavel Puklavec bronca
84kg Karlo Kodrić zlato
96kg Matija Crnković srebro
120kg Ante Milković zlato

Zadnje novosti
- Marketing -spot_img
Ostale novosti