6 C
Sisak
Srijeda, 27 listopada, 2021

Hrvanje na visokom nivou

- Marketing-spot_imgspot_img

Ovog vikenda hrvački klub Sisak bio je domaćin 1. međunarodnog turnira u hrvanju grčko rimskim načinom za kadete na kojem je nastupilo 83 hrvača. Sisački predstavnici, pod vodstvom trenera Gorana Plaveca i Dražena Majnarića, bili su: Luka Malobabić, Martin Puklavec i Karlo Kodrić.

– Sva trojica naših hrvača popela su se na pobjedničko postolje. Prvi je kao najlakši nastupio naš mladi i već prekaljeni borac Luka Malobabić. Tu nije bilo nikakvih dvojbi oko osvajanja prvog mjesta. Luka je sve svoje protivnika uvjerljivo pobijedio i popeo se na pobjedničko postolje. Nakon njega nastupio je Martin Puklavec, mladi borac čije vrijeme tek dolazi. On je izgubio jednu borbu za ulazak u finale od starijeg i iskusnijeg borca te se morao zadovoljiti sa trećim mjestom. Kao posljednji od naših hrvača nastupio je, sada već rutiner, Karlo Kodrić i sve svoje protivnike deklasirao i suvereno osvojio prvo mjesto. – opisao je nastupe domaćih predstavnika predsjednik HK Sisak Željko Čulina, istaknuvši da je cijeli turnir bio jedna lijepa sportska predstava na kojoj su se mogle vidjeti hrvačke borbe na visokom nivou. Koncem ožujka u Sisku će se održati još jedno značajno hrvačko natjecanje i to prvenstvo Hrvatske U-17.

Ovog vikenda hrvač HK Sisak Pavel Puklavec je nastupio s reprezentacijom Hrvatske na jakom UWW turniru u Bugarskoj. Kao najmlađi hrvač ostvario je izvanredan rezultat osvojivši peto mjesto. Obzirom da je izgubio prvu borbu od budućeg osvajača zlatne medalje, morao je pobijediti slijedeće tri borbe da bi se borio za brončanu medalju. To je uspio i u borbi za odličje poveo sa četiri nula, ali nije imao sreće. Prilikom jednog bacanja ozlijedio je nogu i liječnik mu nije dozvolio da dalje nastavi borbu. Međutim, ostvarenim rezultatom u Bugarskoj te prvim mjestom u svojoj državi Pavel je osigurao mjesto u reprezentaciji i za nastup na skorašnjem Europskom prvenstvu.
Luka Malobabić i Karlo Kodrić su također reprezentativci, koji sada hvataju kartu za nastup na Svjetskom prvenstvu koje će se održati u Grčkoj i Europsko prvenstvo u BiH. Inače, ovu godinu hrvači Siska obilježit će s velikim brojem nastupa za nacionalnu reprezentaciju na najprestižnijim natjecanjima najvišeg ranga, a na tu činjenicu treneri i uprava kluba su vrlo ponosni.

Zadnje novosti
- Marketing -spot_img
Ostale novosti