Naslovnica Vijesti Sisak Razgovaraonica o ljubavi, zaljubljenosti i simpatijama

Razgovaraonica o ljubavi, zaljubljenosti i simpatijama

U sklopu preventivnih aktivnosti Centra za žene Adela održana je razgovaraonica pod nazivom O ljubavi, zaljubljenosti i simpatijama u Narodnoj knjižnici i čitaonici Valdo Gotovac Dječji odjel, a u kojoj su sudjelovali učenici 5.a razreda Osnovne škole Braće Ribar iz Siska. Razgovaraonicu je vodila dr. sc. Daša Poredoš Lavor.

Na susretu je bilo riječi o zaljubljenosti, ljubavi koja se javlja u toj dobi, a najviše pažnje učenika zaokupila je tema simpatija. Učenici su vedro i veselo diskutirali o ovim temama. Sramežljivih nije bilo, bilo je samo glasnih i još glasnijih.

Dr. sc. D. Poredoš Lavor učenicima je pročitala zanimljivu priču pod nazivom „Ljubavne muke našeg Luke“ koju su učenici odlično prihvatili, a potom je uslijedio zadatak da se simpatiji na pripremljenim kartonima napiše ljubavna poruka i opiše što bi se voljenoj osobi moglo darivati i kako privući njegovu ili njezinu pažnju. Potom su učenici pročitali napisane zadatke. Bilo je tu vrlo kreativnih i maštovitih prijedloga i ideja.

 Bio je ovo jedan lijep dana kada smo uz puno ljubavi i smijeha nastojali mladima predočiti koliko je važno međusobno poštovanje, te zdrav i odgovoran odnos od samog početka ulaska u emotivnu vezu, pa makar se radilo samo o simpatiji – pojasnila je Poredoš Lavor.

Komentirajte