Naslovnica Vijesti Sisak Franjo Šaban je kandidat HDZ-a za gradonačelnika Siska

Franjo Šaban je kandidat HDZ-a za gradonačelnika Siska

HDZ očekuje ponovnu pobjedu na lokalnim izborima za župana Sisačko-moslavačke županije, ali žele i bolje rezultate u gradovima županije gdje trenutačno drže samo Glinu, rečeno je u utorak na sastanku Predsjedništva Županijskog HDZ-a na kojem je sudjelovao i glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković te ministar državne imovine Goran Marić.

„Uz očekivanu pobjedu sadašnjeg župana Ive Žinića i ostvarenje većine u Županisjkoj skupštini, koncentracija nam je ovaj puta snažna i na gradove, posebno na Sisak.“ – rekao je Jandroković.

Povod njihovu posjetu je motivacijski skup sisačkog HDZ-a kojim se želi članstvu pojasniti razloge promjena provedenih u HDZ-u Siska prije dva tjedna. Tada je, na poticaj središnjice, ostavku dao predsjednik sisačkog HDZ-a Željko Krapljan, kao i većina članova gradskog odbora stranke. Time je ogranak praktički raspušten pa je danas imenovano i Povjerenstvo za Sisak kojem je na čelu Goran Marić, nositelj liste u 6. Izbornoj jedinici na nedavnim parlamentarnim izborima.

„U sisačkoj je organizaciji bilo problema, to nema razloga skrivati. Željko Krapljan se odlučio sam povući , on je dugo vodio sisačku organizaciju i procijenio da je za HDZ u ovom trenutku korisno njegovo povlačenje. Sada želimo ojačati zajedništvo među članovima HDZ-a u Sisku i pokazati da nam je itekako stalo da HDZ u Sisku ostvari pobjednički rezultat.“ – rekao je Jandroković.

Iako se u trenutku ostavke čelnika gradskog HDZ-a govorilo i o promjeni kandidata za gradonačelnika Siska Franje Šabana, kojeg su u gradskom HDZ-u izabrali još prije nekoliko mjeseci, od toga se na kraju odustalo. Središnjica i županijski odbor su pokušali nagovoriti saborsku zastupnicu dr. Željku Josić da se kandidira, no nisu uspjeli.

„Dr. Josić je naša saborska zastupnica, istaknuta i važna članica gradske organizacije koaj će sigurno dati svoj doprinos sveukupnom rezultatu i pobjedi HDZ-a. U HDZ-u ima puno kvalitenih ljudi, ali ovoga puta odlučili smo se na Franju Šabana. On je mlad čovjek, dobio je povjerenje gradskog HDZ-a, ima i povjerenje Povjerenstva koje je sada osnovano. Vjerujem da takav kandidat može promijeniti lošu politiku koja se vodi u Sisku.“ – rekao je u utorak navečer u Sisku Jandroković.

“Želimo aktivirati osobe koje su političke čiste i bez opterećenja, ne ciljamo u kampanji samo na naše HDZ-ovo biračko tijelo i želimo Sisku ponuditi jednu novu sliku. Za mene nije bilo upitno što će biti na kraju svega ovoga. Stranka je dala jasnu poruku o novom pristupu gdje dajemo Sisku novu perspektivu i budućnost. Usmjerit ćemo se prema EU fondovima, da se Grad više ne spominje kao Grad koji ima probleme nego koji ima budućnost.” – rekao je novinarima Franjo Šaban.

Potporu su Jandroković i Marić dali i Ivi Žiniću, kao kandidatu za još jedan mandat na čelu Sisačko-moslavačke županije. 

Komentirajte