7 C
Sisak
Srijeda, 17 travnja, 2024

Premijera nove predstave Gradskog kazališta Sisak – “Tko nema u vugla, googla”

Datum:

Marketing

Što se dogodi kada moderni tinejdžer, jedan dan biva prisiljen provesti s vršnjakinjom koja ne korisiti društvene mreže i mobitel, čita knjige, voli se družiti ali u pravom, a ne virtualnom svijetu? Može li se između ta dva, danas suprotna svijeta, stvoriti ljubav? To će se otkriti na Valentinovo, kada Gradsko kazalište Sisak panira premijeru svoje nove predstave “Tko nema u vugla, googla” redatelja Peđe Gvozdića.

Uz Peđu, u predstavi glume i Sara Ipša te Filip Eldan.

“Žanrovski je ovo urbana ljubavna komedija. Prikazuje današnji život tinejdžera od 12,13,14 godina, što ih zanima, koliko moderna tehnologija utječe na njih i koje su pozitivne i negativne strane te tehnologije. Ja sam mlad glumac, imam 25 godina, no shvatio sam da ni ja puno ne znam o navikama sadašnjih tinejdžera. No, znam da je ljubav ostala i dalje ista. Ona je najvažnija, a sve ostalo se mijenja. O tome i jest predstava” – rekao nam je Filip Eldan koji u predstavi glumi – Filipa.

Filipu otac zabrani mobitel na jedan dan i šalje ga u knjižnicu da pronađe neke knjige, a Filip tamo sreće Hanu – njegovu suprotnost. Jer Hanu ne zanimaju moderni mobiteli, društvene mreže, virtualni svijet…

“Hana odbija sve ono što se danas događa i tu suvremenu tehnologiju, ali, kao i svako dijete, pokušava izroniti iz te gomile da ju se vidi i čuje.” – kazuje o svojoj ulozi 20- godišnja Sara Ipša.

Redatelj Peđa Gvozdić glumi dvije uloge, Filipova oca i majku od kojih je majka u trendu i “In”, a otac potpuno van svega što je donijela moderna tehnologija. Tako da, slažu se akteri predstave, korisno ju je pogledati i roditeljima.

Premijera je u utorak, 14. veljače, od 19,30 sati u Kazalištu 21.

Možda vas zanima...

U tijeku su prijave za filmove 17. izdanja Smaragdnog eco film festivala

U tijeku su prijave za filmove 17. izdanja Smaragdnog...

Predstavljanje slikovnice „Šime zvani Mrak“ Tihane Petrac Matijević i Marijane Petrović Mikulić

Sisačka spisateljica Tihana Petrac Matijević udahnula je svakom mraku...

Objavljujemo dobitnika ulaznica za tradicionalnu Lađarsku večer klapskih obrada

Ivan Glavinić dobitnik je dvije ulaznice za tradicionalnu Lađarsku...