12.2 C
Sisak
Ponedjeljak, 18 listopada, 2021

Predsjednikovo zlato na 37. rođendan

- Marketing-spot_imgspot_img

Hrvači Petrinje na 26. PH u hrvanju grčko rimskim načinom osvojili drugo mjesto i s natjecanja otišli ponosni na izborene 2 zlatne, 1 srebrnu i 1 brončanu medalju.

Dodatno veselje u redovima Petrinje donio je predsjednik kluba, trener i aktivni hrvač Vinko Kadečka osvojivši zlato u kategoriji 98 kg na svoj 37 rođendan.

Na svom putu do zlata Vinko je došao pobjedama nad Vidovićem , Huklekom i Šavukom svi redom hrvači Sesveta. Vinkovo veliko hrvačko iskustvo i tradicija petrinjskog hrvanja koja se temelji na znanju i vještinama hrvačkih zahvata iz stojke, bili su presudni za ostvarene pobjede u svim borbama. Vinko je sve pobjede ostvario zahvaljujući atraktivnim zahvatima za 4 boda tako da protivnici nisu imali šanse nadoknaditi takav zaostatak do kraja 2 runde.

U finalnoj borbi protiv jednog od ponajboljih hrvača u ovoj kategoriji Šavuka iz Sesveta, Vinko je pobrao simpatije prisutne publike a ovacije su uslijedile nakon Vinkovog vodstva zahvatom za 4 boda te na kraju borbe kada je uslijedilo proglašenje pobjednika. Čestitke su uslijedile od svih prisutnih hrvača i trenera na postignutom rezultatu koji je Vinko nakon dužeg vremena ponovo ostvario i vjerojatno je jedan od rijetkih hrvača kojima je to pošlo za rukom u 37 godini života.

Drugo zlato osvojio je Stjepan Lavrić u kategoriji do 130 kg, te dodatno potvrdio da su Petrinjci vladari teških kategorija već duži niz godina.

Srebro u kategoriji 66 kg osvojio je Tonomir Sokol najtrofejniji hrvač ovog natjecanja koji u svom posjedu ima 12 rekordnih osvojenih naslova prvaka , a bronca u istoj kategoriji pripala je Vedranu Mitroviću.

Za HK Petrinju nastupili su još Anđelko Barišić, Marko Mitrović, Matej Marjanović pod vodstvom trenera Franje Perekovića koji je proglašen najuspješnijim trenerom Hrvatskog hrvačkog saveza za 2016 godinu te više puta proglašavan najuspješnijim trenerom grada i županije.

Prvenstvo je održano u subotu, 04.veljače u Zagrebu, a nastupilo je 75 hrvača iz 15 klubova.
Ekipni pobjednik je Vindija iz Varaždina sa osvojenih 24 boda.

Zadnje novosti
- Marketing -spot_img
Ostale novosti