Naslovnica Vijesti SMŽ O zaljubljenosti, ljubavi i prevenciji nasilja u partnerskim vezama mladih u Novskoj

O zaljubljenosti, ljubavi i prevenciji nasilja u partnerskim vezama mladih u Novskoj

Centar za žene Adela i Srednja škola Novska organizirali su informativno-edukativno predavanje pod nazivom O zaljubljenosti, ljubavi i prevenciji nasilja u partnerskim vezama mladih. Na susretu su sudjelovali učenici završnih razreda ekonomskog i opće-gimnazijskog smjera. Predavanje s iskustvenom razgovaraonicom vodila je dr. sc. Daša Poredoš Lavor, predsjednica Centra za žene Adela.

Mlade osobe mogu u vezi biti izložene nazivanju različitim pogrdnim imenima, ljubomornim ispadima, čestom provjeravanju i kontroliranju aktivnosti – i sve to tajiti i nastojati naći neko opravdanje. Žrtva pokušava mijenjati svoje ponašanje kako ne bi izazvala partnerov bijes, neki odustaju od onoga što im je važno, te postaju izolirani i usmjereni na partnera.

Kako izgleda kvalitetna emotivna veza mladih?
• uzajamni odnosi puni poštovanja, povjerenja, uvažavanja, podrške, iskrenosti
• prihvaćanje različitosti
• poštovanje osobnost i granice partnera
• bez nanošenja emotivne i fizičke boli
• nijedan partner ne mora udovoljiti zahtjevima i potrebama drugog, ako to udovoljavanje u određenom trenutku nije i njegova želja

Organizatori zahvaljuju ravnateljici Nikolini Fijačko Filipović, prof. i pedagoginji Slavici Čar, prof. na uvijek prisutnoj kvalitetnoj suradnji.

Komentirajte