Naslovnica Vijesti Sisak Krapljan podnio ostavku, kao i većina u gradskom odboru HDZ-a

Krapljan podnio ostavku, kao i većina u gradskom odboru HDZ-a

Kako doznajemo predsjednik sisačkog HDZ-a Željko Krapljan dao je ostavku, kao i većina članova Gradskog odbora HDZ-a čime je otvoren put ka raspuštanju gradskog odbora stranke.

To je sada formalnost i trebalo biti provedeno u petak navečer, na sjednici Županijskog odbora, jer bez većine članova Gradski odbor stranke ne može funkcionirati.

Povjerenik, koji će preuzeti sisački HDZ do unutarstranačkih izbora, trebao bi biti Goran Marić. Imenovat će se i Povjerenstvo koje će voditi ogranak HDZ-a u Sisku i za vrijeme lokalnih izbora jer će unutarstranački izbori biti provedeni tek nakon lokalnih izbora u svibnju ove godine.

Istovremeno je došlo i do promjene HDZ-ova kandidata za gradonačelnika. Umjesto Franje Šabana, izabranog u listopadu lani, središnjica predlaže saborsku zastupnicu dr. Željku Josić. Radi “mira u kući” i pomirenja suprotstavljenih strana unutar sisačkog ogranka, opcija je da Franjo Šaban bude kandidat za dogradonačelnika Siska. Konačna odluka oko kandidata bit će poznata ubrzo.

Ovi događaji epilog su dugotrajnog sukoba između Željka Krapljana i župana Ive Žinića, a koji su počeli nakon što su obojica bili kandidati za čelnika županijskog HDZ-a.

Komentirajte