Naslovnica Sport Ostali sportovi Luka Crnković zlatom otvorio novu sezonu

Luka Crnković zlatom otvorio novu sezonu

Karatisti ŠKK Sisak novu sezonu otvorili nastupom na turniru Grand Prix Međimurje u Čakovcu. Osvojili su zlatnu medalju, a u dva navrata ostali su na korak do bronce.

U organizaciji Karate kluba Međimurje iz Nedelišća i Hrvatskog karate saveza održan je u Čakovcu karate turnir 6. Grand Prix Međimurje-Croatia na kojem su ove godine nastupila rekordna 509 natjecatelja iz 55 kluba iz Hrvatske, BiH i Slovenije.

Na ovom natjecanju iz kalendara Hrvatskog karate saveza, na početku nove sezone, tradicionalno su nastupili i natjecatelji Športskog karate kluba Sisak: Luka Crnković, Mihael Crnković, Kristina Petrić i Ivan Vujnović.

Prvi na tatami je izašao najmlađi natjecatelj Mihael Crnković koji se natjecao u konkurenciji mlađih učenika (8 do 9 godina) u katama. Kao i na prethodnim natjecanjima prošle godine, Mihael je i na ovom izrazito konkurentnom natjecanju pokazao da se može nositi sa najboljima u svojoj kategoriji zauzevši odmah mjesto iz nositelja medalja, tako nepopularno 4. mjesto, ali koje je i dokaz kvalitete obzirom na vrlo jaku konkurenciju.

U nastavku kata natjecanja na tatami je izašao u konkurenciji mlađih kadeta (12 do 13 godina) njegov stariji i iskusniji brat Luka Crnković, koji je u ovoj konkurenciji ponovo pokazao zašto je najtrofejniji natjecatelj Športskog karate kluba Sisak u 2016. godini. Ovom prilikom osvojio je superiorno 1. mjesto, porazivši u finalu predstavnika iz BiH.

Luka je nastupio i u starijoj konkurenciji kadeta te polučio dobar rezultat. Izgubivši odlučujući meč za brončanu medalju na koncu je završio na 4. poziciji.

U poslijepodnevnim satima nastavljeno je natjecanje u borbama, a Karate klub Sisak su predstavljali: Kristina Petrić u konkurenciji kadetkinja – 54 kg i Ivan Vujnović u konkurenciji seniora + 84 kg .

Neiskusna Kristina i ovo natjecanje je iskoristila za stjecanje tako potrebnog iskustva. Već u prvom kolu ždrijeb joj je odredio vrlo jaku protivnicu protiv koje nije imala šanse za uspjeh, ali je ova borba pokazala da uz malo veće iskustvo i nastavak rada u klubu i od nje mogu, u doglednoj budućnosti, očekivati uspješne rezultate.

Posljednji na tatami je izašao Ivan Vujnović, koji je zbog nedolaska mlađih seniora na ovo natjecanje nastupio u konkurenciji seniora + 84 kg.
Vrlo jaka konkurencija iskusnih natjecatelja među kojima su bili i prvaci država nije davala preveliku šansu za Ivanov uspjeh na ovom natjecanju. U dva nastupa koje je Ivan hrabro odradio i ovom prilikom je pokazao da se može nositi i sa najboljim i puno iskusnijima od njega izgubivši oba meča vrlo tijesno.

– S obzirom da je natjecateljska sezona vrlo bogata natjecanjima, u daljnjim nastupima očekujemo još bolje rezultate. Nova prilika za dokazivanje pruža se sredinom veljače na Kupu mladosti u Ivanić Gradu. – istaknuo je trener ŠKK Sisak M.Kos.

Komentirajte