6.7 C
Sisak
Subota, 16 listopada, 2021

Plivačice ostale među elitom, dečki ispali

- Marketing-spot_imgspot_img

Sisačke plivačice i plivači na glavnom natjecanju prve trećine plivačke sezone i najvažnijem ekipnom natjecanju sezone, A Ekipnom prvenstvu Hrvatske u plivanju održanom u Zadru 17. i 18. prosinca, nastupili su znatno pomlađeni.

Plivački klub Sisak Janaf u 1. Ligi HPS-a, među 8 najboljih ekipa u Hrvatskoj, nastupili su znatno pomlađeni, a u skladu s tim određeni su i ciljevi. Cilj za žensku ekipu bio je plasman među prvih šest ekipa i ostanak u A prvenstvu, dok je za mušku ekipu, koja je na natjecanje otputovala znatno oslabljena zbog smjene generacije i prestanka plivanja najstarijih plivača, cilj bio otplivati svoja najbolja vremena i boriti se za što bolji plasman.

Nakon dva dana plivanja, sisačke djevojke, iako daleko najmlađe, nevjerojatnom su srčanošću, borbenošću i požrtvovnošću osvojile šesto mjesto i ostale u A skupini, u društvu najboljih hrvatskih plivačica. Sve plivačice, a to su dvanaestogodišnja Paula Lončarević, trinaestogodišnje Antonela Vinšek, Maja Sigur i Jana Pavičić i četrnaaestogodišnje Paulina Kušan, Morena Polanec, Nola Brnad i Nika Pancirov, predvođene kapetanicom, uskoro osamnaestogodišnjom, najboljom plivačicom PK Sisak Janafa Emom Šarar, plivale su izvrsno, iz utrke u utrku svoja najbolja vremena i zaslužile su ostanak u elitnoj skupini.


Dečki (Karlo Grabić, Stefan Brnad, Roberto Milaković, Matija Jurišić i Ilan Vezmarović) unatoč odličnom plivanju nisu uspjeli ostati u A skupini.

Zadnje novosti
- Marketing -spot_img
Ostale novosti