Naslovnica Vijesti SMŽ Sisačko-moslavačka županija predstavit će se u Bruxellesu

Sisačko-moslavačka županija predstavit će se u Bruxellesu

Plenary session week 38 2014 - UN Climate summit 2014 (23 September 2014 - New York) Council and Commission statements

Marijana Petir, zastupnica u Europskom parlamentu, najavila je kako će krajem ožujka iduće godine u Bruxellesu održati predstavljanje Sisačko-moslavačke županije.

„Tamo ćemo predstaviti našu kulturu, tradiciju ali i proizvode vrijednih ruku naših ljudi. Nastupit će KUD Repušnica koji slavi 85 godina svog postojanja, a na slikama će biti Park prirode Lonjsko polje, jer sam izložbu naslovila „Zeleno-plava zipka Hrvatske“, najavila je Petir te dodaje kako će izložbu pratiti i bogata gastronomska ponuda našeg kraja, kao što će svi moći razgledati i naše suvenire.

„Uz izložbu ću organizirati konferenciju. Na konferenciji ćemo pokušati predstaviti najvažnije gospodarske, kulturne i turističke manifestacije Sisačko-moslavačke županije. Najavit ćemo 50.Voloderske jeseni, ali isto tako predstavit ćemo Letovanić, selo pokraj Kupe, Kestenijadu u Hrvatskoj Kostajnici i Lječilište Topusko“, kazala je Petir te dodaje kako na izložbu dolaze i naši vinari.

„Ako uspijemo naši predstavnici KUD-a će u narodnim nošnjama prošetati i centrom Bruxellesa, biti na glavnom trgu, podijeliti promidžbeni materijal vezan uz Županiju i uz sve ove manifestacije na koje smo posebno ponosni tako da ne samo da pokažemo što imamo, već da zainteresiramo potencijalne buduće goste ili poslovne partnere da dođu ovdje i da se dive onome čemu se mi imamo prilike diviti svakoga dana“, rekla je Petir i na kraju dodala kako će to biti zanimljiva i dinamična dva dana u Bruxellesu.

(portal53.hr)

Komentirajte