Naslovnica Vijesti Sisak Novi svijet: NEOVISNOST U MJESECU BORBE PROTIV OVISNOSTI

Novi svijet: NEOVISNOST U MJESECU BORBE PROTIV OVISNOSTI

U proteklih mjesec dana sisačka Udruga Novi svijet marljivo je obilazila osnovne škole promovirajući jednu od najvažnijih ljudskih vrednota – neovisnost!

Projekt Neovisnost 7 nastavak je njihove dugogodišnje borbe protiv ovisnosti na nešto konvencionalniji način. Osnovna projektna aktivnost ovdje je edukacija, a provodi se terenskim radom, odnosno izravnim ulaskom u osnovne škole i neposrednim kontaktom s učenicima u uzrastu u kojem obično započinju prvi problemi vezani uz ovisnosti. Stoga je tematski fokus ovoga projekta usmjeren na prevenciju ovisnosti o cigaretama, alkoholu i drogama kao najčešćim sredstvima ovisnosti s kojima se djeca u ovom uzrastu obično susreću. Kako je opisana forma na prvi pogled prilično klasična, potrudili su se u udruzi da sama provedba bude što dinamičnija. Stoga su, osim uobičajenog ex cathedra pristupa, u radionicu integrirali i različite dodatne sadržaje (animacijske ige, grupni rad, diskusiju i sl.) koji u zajedničkoj sinergiji čine uspješan format od dva zanimljiva i dinamična školska sata.

Na kraju svake radionice sudionici su ispunjavali mali test novonaučenog znanja kao i mali evaluacijski upitnik.  Cijeli projekt bio je terminski usklađen s Mjesecom borbe protiv ovisnosti (15. studenoga – 15. prosinca).

U projektu je ove godine obuhvaćeno osam škola u Sisačko-moslavačkoj županiji i 280 izravnih korisnika – učenika 7. razreda.

novi-svijet-ovisnost1

Komentirajte