Naslovnica Sport Ostali sportovi Proglašeni su najbolji atletičari sezone Športskog atletskog kluba Sisak

Proglašeni su najbolji atletičari sezone Športskog atletskog kluba Sisak

Proglašeni su najbolji atletičari sezone Športskog atletskog kluba Sisak, kao i  pobjednici popularne sisačke nasip lige u trčanju.

Najbolji atletičar Siska u 2016. godini je bacač kugle Sebastijan Pavičić, osvajač prvog mjesta u juniorskoj kategoriji na prvenstvu Hrvatske sjevernog dijela, dok je najbolja altetičarka Lana Dragičević. Najboljim mladim atletičarima proglašeni su Karlo Medaković i Stela Boltužić od kojih se u klubu puno očekuje u narednim sezonama.

Uz najbolje atletičare, proglašeni su i pobjednici sisačke nasip lige u trčanju, koja je postala iznimno popularna i privukla u atletiku brojne Siščane. U apsolutnoj kategoriji pobjednik je ovogodišnje nasip lige Goran Bakšić mlađi, ispred Borislava Briševca i Daniela Sučevića. Kod djevojaka je apsolutna pobjednica Maja Tominac, ispred Marije Dubičanec i Emili Karagić.

Uz navedene po kategorijama pobjednice su Lara Uzelac, Marija Dubičanec, Matko Marenić, Mirela Gec, Krešimir Šipuš i Lidija Bobić. Priznanja za apsolutne rekorde staze dobili su Davor Damjanović i Marija Dubičanac.

Iako atletika u Sisku ima dugu tradiciju, posljednjih je godina, pa i duže, nepravedno zapostavljena, no nasip liga počela ju je popularizirala. Na dodjeli priznanja dobili su atletičari i obećanje gradske vlasti da će se poboljšati uvjeti za bavljenje atletikom u Sisku.

atletika-26

Komentirajte