Naslovnica Vijesti Sisak Vršnjačka medijacija u novim školama

Vršnjačka medijacija u novim školama

Sisačka udruga za djecu i mlade Novi svijet protekli je vikend započela novu sezonu projekta Povjetarac – Bonaca (7. dio). Projekt je to prevencije nasilja među mladima uvođenjem tehnika medijacije ili mirenja za učenike u osnovnim školama.
Ove godine Udruga Novi svijet projekt provodi u suradnji sa četiri partnerske škole, u četiri grada, iz četiri županije, a to su;  Osnovna škola Matije Gupca iz Gornje Stubice (Krapinsko-zagorska  županija), Osnovna škola Ivane Brlić – Mažuranić iz Ogulina (Karlovačka županija), Osnovna škola Josipa Zorića iz Dugog Sela (Zagrebačka županija) i Osnovna škola Viktorovac iz Siska (Sisačko – moslavačka županija), a donator je Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Republike Hrvatske.

Nakon predstavljanja Projekta javnosti putem konferencije za novinare, održan je i vikend seminar u trajanju 18 sati za stručne suradnike i nastavnike škola partnera koji je održala stručna suradnica Udruge i voditeljica projekta Bonaca Suzana Telar. Drugi korak u provedbi Projekta biti će priprema i provedba radionica u osnovnim školama partnerima u trajanju 24 sata za učenike šestog razreda koje će se odvijati tijekom drugoga polugodišta ove školske godine. Nakon završene edukacije učenici će postati vršnjački medijatori. To znači da će učenici uz pomoć svojih učitelja mentora, pomagati školskim kolegama u razrješavanju manjih sukoba, svađa, nesuglasica i tako osigurati mirnije i tolerantinije okruženje za učenje i druženje.

Više na sljedećim linkovima

http://www.novi-svijet.hr/vijesti/2427/idemo-dalje

http://www.novi-svijet.hr/vijesti/2428/educirani-novi-mentori-vrsnjackih-medijatora

 

Komentirajte