5.7 C
Sisak
Subota, 4 prosinca, 2021

USKOK “priveo” petrinjskog suca zbog primanja mita

- Marketing-spot_imgspot_img

Kako doznajemo, zbog sumnje na primanje mita, u petak je uhićen, po nalogu USKOK-a, sudac petrinjskog Prekršajnog suda Stevo Bunčić (1957.). Sumnjiči ga se za primanje mita od stranke u postupku.

Kako je predvečer priopćeno na internetskim stranicama Policijske uprave Sisačko-moslavačke policijski službenici Službe kriminalističke policije Policijske uprave sisačko-moslavačke u kordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta i policijskim službenicima Uprave kriminalističke policije Ravnateljstva policije, proveli su kriminalističko istraživanje nad 59-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog osnova sumnje u počinjenje kaznenog djela primanje mita.

Istraživanjem je utvrđeno da je osumnjičeni kao sudac Prekršajnog suda u Sisku, Stalna služba u Petrinji, početkom ovog mjeseca od jednog hrvatskog državljanina tražio novac, u zamjenu da odgodi postupanje po predmetu za prometni prekršaj koji je ovaj počinio, odnosno da predmet ode u zastaru ili će u protivnom, ako mu ne preda novac, protiv njega provesti prekršajni postupak te mu izreći maksimalnu novčanu kaznu.

Osumnjičeni je uhićen i predan pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava podnosi se Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta.

I USKOK je objavio detalje. Osnovano se sumnja da je okrivljenik, kao sudac Prekršajnog suda u Sisku, Stalna služba u Petrinji, nakon što je zaprimio prekršajni predmet protiv jednog okrivljenika zbog počinjenja dva prekršaja u prometu, za koje je propisana novčana kazna od 5.000,00 do 15.000,00 kuna, tijekom studenoga 2016. godine, od počinitelja prekršaja zatražio da mu 25. studenoga 2016. u njegov ured donese 1.000 eura kako zauzvrat u predmetu protiv njega ne bi poduzimao službene radnje sve do nastupa zastare prekršajnog progona, a da će u slučaju ako mu ne preda traženi iznos, protiv njega provesti prekršajni postupak i osuditi ga na novčanu kaznu u maksimalno zakonom određenom iznosu od 15.000,00 kuna. Počinitelj prekršaja je pristao predati traženi iznos, te je 25. studenoga 2016. predao 7.500,00 kuna okrivljeniku, koji je uhićen prilikom primopredaje novca.

Kako doznajemo sudac je priznao kazneno djelo koje mu je stavljeno na teret pa je pušten na slobodu.

Zadnje novosti
- Marketing -spot_img
Ostale novosti