Naslovnica Vijesti Sisak Glumačka radionica “Emotivno i osjetilno pamćenje” u subotu u Sisku

Glumačka radionica “Emotivno i osjetilno pamćenje” u subotu u Sisku

Scena Sisak organizira glumačku radionicu pod nazivom “Emotivno i osjetilno pamćenje” .

Praktični seminar koji vodi dr. sci. Dubravke Crnojević-Carić, doc, akademska glumica, redateljica, teatrologinja, autorica nekoliko knjiga i profesorica na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu, temeljen je na metodi Lee Strasberga, a bavi se glumačkim vještinama.
Ovakav je „laboratorijski“ rad primjenjiv za one koji započinju s glumačkim radom na sebi, ili pak one koji imaju već glumačkog iskustva.

Radionica uključuje:
1.vježbe koncentracije,
2.vježbe relaksacije
3. vježbe imaginacije,
4. govorne vježbe,
5. vježbe osjetilnog,
6. vježbe emotivnog pamćenja.

Seminar uključuje i rad na tzv. glumačkim ‘improvizacijama’.

“Vježbe su izuzetno korisne, kako za one koji se bave glumom i režijom, tako i za one koji teže boljoj komunikaciji s okolinom te oslobađaju napetosti ili treme. One nam omogućuju i razvijanje emotivne inteligencije koja je pak neophodna za rast svakog ljudskog bića.” – poručuju organizatori.

Glumica, redateljica i profesorica na ADU i na Ženskim studijima, Dubravka Crnojević-Carić, osim velikog iskustva u praktičnom dijelu kazališne umjetnosti, ima i veliko znanje u teoriji.

Radionica će se održati u subotu 26.11.u Kazalištu 21 od 14:00 do 19:30. Sudjelovanje na radionici je besplatno, ali su potrebne rezervacije zbog ograničenog broja mjesta. Rezervirati možete putem emaila: scena.sisak@gmail.com. Rezervacija treba sadržavati ime i prezime. Radionica je namjenjena svim zainteresiranima starijima od 15 godina.

Komentirajte