10 C
Sisak
Četvrtak, 28 ožujka, 2024

Dobro plivanje, zadovoljni osmijesi i lijepe uspomene

Datum:

Marketing

Plivački klub Sisak Janaf u protekla dva tjedna svoje natjecatelje imao je na tradicionalnom mitingu “Mladost”, a potom i na HPS Mini GP “Sv. Krševan”, koji je održan u Zadru prošli vikend.

U subotu i nedjelju, 12. i 13. studenog na bazenu PVC Mladost održavao se 44. međunarodni plivački miting “Mladost 2016.” Grand Prix HPS-a, drugi iz serije HPS Grand Prix natjecanja. Uz nastupe svih naših reprezentativaca te reprezentacija i klubova iz Slovenije, Austrije, Mađarske, Srbije, BiH, Turske, Bugarske, Italije i Izraela bilo je to tradicionalno jako i kvalitetno plivačko natjecanje. Ukupno je nastupilo 483 plivača i plivačica.
U tako jakoj konkurenciji na natjecanju je nastupilo i 17 plivačica i plivača PK Siska Janaf, koji su osvojili 5 medalja. Ekipa PKSJ bila je u pomlađenom sastavu i te su sve medalje osvojene u kategoriji mlađih juniorki.
Paulina Kušan plivala je u kategoriji mlađih juniorki i osvojila je srebrnu medalju u disciplini 50 m leptir i brončanu medalju u disciplini 100 m leptir.
Nika Pancirov plivala je u kategoriji mlađih juniorki i osvojila je srebrnu medalju u disciplini 400 m slobodno.
Antonela Vinšek u kategoriji mlađih juniorki doplivala je do dvije brončane medalje u disciplinama 50 m prsno i 100 m prsno.
Osim osvajača medalja, u finalnim utrkama sudjelovale su još plivačice Ema Šarar, Nola Brnad, Maja Sigur, Tea Lužaić, Jana Pavičić te plivači Karlo Grabić i Stefan Brnad.


Svi plivači koji su nastupili na natjecanju (Ema Šarar, Petra Golem, Nika Pancirov, Nola Brnad, Paulina Kušan, Maja Sigur, Tea Lužaić, Marta Kirin, Jana Pavičić, Antonela Vinšek, Karlo Grabić, Stefan Brnad, Roberto Milaković, Matija Jurišić, Lovro Olah, Renato Periček i Luka Kokić) plivali su odlično, te su ostvarili sve što su treneri Dejan Rukljač i Marko Milatović planirali za ovaj dio plivačke sezone.

HPS Mini GP Sv. Krševan, održan je u Zadru 19.i 20.studenoga i na njemu je nastupila kadetska grupa PK Sisak Janaf. Drugo je to po redu natjecanje iz ovogodišnje serije HPS Mini GP mitinga, a među ukupno 570 plivačica i plivača iz trideset klubova iz Hrvatske, BiH i Slovenije nastupila je i 21 plivačica i plivač iz PK Sisak Janaf. Natjecanje je bilo iznimno naporno za plivače zbog nastupa velikog broja natjecatelja, te je trajalo i do 7 sati po dijelu natjecanja. U vrlo jakoj konkurenciji naši plivači su se u Sisak vratili sa nekoliko odličja.
Dora Mihaljević osvojila je brončanu medalju na 100 m leptir, Olivera Šćrbak medalju istog sjaja na 200 m leđno, dok je Paula Lončarević osvojila srebrnu medalju na 800 m slobodno.
Uz spomenuta osvajače medalja nastupili su i: Otto Porcer, Franko Antoliš, Bruno Sučić, Sebastian Špehar, Marko Vujnović, Ivan Mitar, Goran Vujić, Sara Alđić, Ema Harčević, Lorena Bilušić, Lea Čop, Sara Kirin, Klara Kirin, Iskra Krnjajić, Hanna Šarko, Ema Viljevac, Tara Ivičinec i Sandra Vujić. Svi odreda popravljali su svoja najbolja vremena te isplivavali limite za nastup na glavnom natjecanju polusezone, a to je kadetsko PH. Plivače je u Zadar vodio trener Hrvoje Petrović.


PK Sisak Janaf uskoro organizira i tradicionalno plivačko natjecanje za najmlađe, 12. “Sisak mali – Memorijal Miriana Vasilj”. Održat će se 3. prosinca u bazenu ŠRC Sisak, s početkom u 09:00 sati. Kao i prethodnih godina, očekuje se dolazak stotine djece od sedam do jedanaest godina, dobro plivanje i mnogo zadovoljnih osmijeha i lijepih uspomena.

Možda vas zanima...

Pretkadetkinje Košarkaškog kluba Sisak pete u Hrvatskoj

Pretkadetkinje Košarkaškog kluba Sisak s omjerom pobjeda i poraza...

KUGLANJE: Pobjeda za kraj i 3. mjesto ŠKK Jedinstva u 2. Hrvatskoj kuglačkoj ligi

U 22., posljednjem, kolu ligaškog natjecanja u 2. Hrvatskoj...

Počela škola stolnog tenisa za učenike – pridružite im se!

U Stolnoteniskom klubu "Siscia" djeluju dvije muške seniorske ekipe...

Rukomet: Porazu unatoč, Siščanima Premijer liga i dalje nadohvat ruke

Rukometaši Siska proteklog vikenda, bodreni brojnom publikom koja je...