Naslovnica Vijesti SMŽ HDZ o razvoju Sisačko-moslavačke županije“

HDZ o razvoju Sisačko-moslavačke županije“

Sisačko-moslavačka županija prva je u Hrvatskoj po povlačenju sredstava iz EU fondova, naglašeno je  na konferenciji za novinare na temu „Razvoj Sisačko-moslavačke županije“ koju su u stranačkim prostorijama u Sisku održali predsjednik Županijske organizacije HDZ Sisačko-moslavačke županije i župan Ivo Žinić te potpredsjednik HDZ-a i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić. Budući da upravo politike određuju smjer i dinamiku razvoja, Žinić se ovom prilikom osvrnuo na ono što su dolaskom na vlast u Sisačko-moslavačkoj županiji učinili po pitanju njenog razvoja. Podsjetio je kako je u kampanji za župana isticao da mu je jedna od glavnih smjernica upravo razvoj, a naročito povlačenje sredstava iz fondova EU što je uspješno i odrađeno obzirom jeSisačko-moslavačka županija prva u Hrvatskoj po sredstvima povučenim iz EU fondova. Riječ je o 471 milijun kuna, što je dvostruko veći iznos od svih ostalih hrvatskih županija.

Napredak je, rečeno je, vidljiv i u Razvojnoj agenciji SMŽ SIMORA-i koja ima pripremljenih projekata u vrijednosti 251 milijun kuna.

Potpredsjednik HDZ-a i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić rekao je kako je dobro upoznat sa stanjem u Sisačko-moslavačkoj županiji budući je i prije surađivao s njezinim čelnicima i s direktorom SIMORA-e te kako su dolaskom na vlast bili svjesni koliko EU fondovi mogu pomoći nerazvijenim dijelovima Hrvatske. Tolušić je dodao kako se takav pristup pokazao ispravnim i donio rezultate.

Ministar Tolušić tijekom posjeta Sisačko-moslavačkoj županiji posjetio i jednu u nizu trgovina Kupujmo lokalno, iz istoimenog projekta Sisačko-moslavačke županije i SIMORA-e, i kupio neke od proizvoda lokalnih OPG-ovaca koje se u njima nude, a najavio je i kako će se kantina pri njegovom ministarstvu ubuduće opskrbljivati sokovima iz ponude trgovina Kupujmo lokalno.

Home

Komentirajte